luni, 14 octombrie 2019

22% din fotografiile de pe telefoanele Android ocupă inutil memoria

de Basil Mureșan

22% din fotografiile de pe smartphone-urile Android ocupă inutil spațiul de stocare. Este ceea ce dezvăluie compania Avast într-un studiu care a analizat trei miliarde de fotografii stocate în peste șase milioane de smartphone-uri folosind Avast Cleanup.

Fotografiile sunt printre datele care ocupă cel mai mult spațiu de stocare pe smartphone-urile noastre. Cu toate acestea, potrivit companiei de securitate Avast, 22% din fotografiile stocate pe smartphone-uri sunt inutile, deoarece sunt fie neplăcute, slab iluminate, suprasaturate, duplicate sau foarte asemănătoare cu alte fotografii ale aceluiași smartphone.

Pe lângă soluția sa antivirus care este printre cele mai populare atât pe PC cât și pe smartphone, Avast oferă și aplicația Avast Cleanup pentru Android care curăță fișierele care ocupă spațiu inutil. Analizând aproape 3 miliarde de fotografii de la peste 6 milioane de utilizatori ai aplicației, compania a descoperit că mai mult de 2 din 10 fotografii înregistrate au o calitate slabă sau sunt duplicate.

În medie, utilizatorii Avast Cleanup au 952 de fotografii pe un smartphone. Dintre acestea, există în general 58 de fotografii mediocre și 154 de fotografii duplicat. Spațiul mediu a unei fotografii din acest studiu este de aproximativ 3 MB iar 636 MB sunt ocupați inutil pe spațiul de stocare, conform PhonAndroid. Pentru cei care folosesc un smartphone recent cu senzori foto avansați, spațiul ocupat este și mai important. Cu fotografii care ocupă între 10 și 12 MB, se ajunge la 2 GB de spațiu irosit.

Nu prea este cazul în smartphone-urile Apple, Huawei sau Samsung, unde un Samsung Galaxy Note 9 are un spațiu de stocare de de 512 GB ce poate fi extins până la 1 TB cu un MicroSD. Galaxy Note 10+ este și el în aceeași situație iar un Samsung Galaxy S9 are până la 256 GB. Apple iPhone 11 Pro Max are 521 GB.

WhatsApp este una dintre aplicațiile prin care se pierde cel mai mult spațiu pe smartphone-uri. Studiul a constatat că, în medie, utilizatorii aveau 292 de imagini WhatsApp stocate pe telefonul lor. Spre deosebire de unele aplicații de e-mail care stochează date în cloud, WhatsApp le descarcă în memorie internă sau stocare externă. Acestea ajung să ocupe foarte mult spațiu.

Captura de ecran este, de asemenea, un spațiu foarte lacom. În medie, 86 de capturi de ecran sunt stocate pe smartphone-uri conform studiului Avast, iar o captură de ecran de 2.436 x 1.125 px ocupă un spațiu de aproximativ 12 MB. Presupunând că unele imagini WhatsApp, precum și capturi de ecran nu nu sunt niciodată revăzute mai târziu, aceasta este o cantitate mare de fișiere care ocupă spațiu inutil și care merită să fie verificate și eventual șterse în mod regulat.

Sursa foto:phonandroid.com

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo