marți, 21 februarie 2023

50 de kilometri de drumuri, modernizate prin „Anghel Saligny”

de Valentin Iacob

Consiliul Județean Arad va moderniza trei drumuri din județul Arad prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”: Dieci-Dezna (11,3 km), Limită Jud. Timiș-Șiștarovăț-Lipova (26 km) și Mâsca-Măderat-Arăneag (11,5 km).

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – care gestionează programul „Anghel Saligny” a aprobat finanțarea acestor trei investiții. Dar, până la semnarea efectivă a contractelor, plățile în curs vor fi realizate de Consiliul Județean, din Excedentul Bugetar. Astfel, în ședința de astăzi, s-a aprobat utilizarea a 14 milioane de lei, pentru plăți curente la cele trei lucrări.

„Am atras peste 100 de milioane de lei, bani guvernamentali, pentru modernizarea celor trei drumuri. Avem confirmarea finanțării prin Programul «Anghel Saligny», mai rămâne să semnăm efectiv contractele. Până atunci, pentru plățile curente, pentru a nu sista lucrările pe cele trei șantiere, vom folosi 14 milioane de lei din Excedentul bugetar, urmând ca să recuperăm banii după semnarea contractelor. Aceste facturi intermediare trebuie achitate, pentru a da posibilitate constructorilor să-și continue activitatea, să plătească mâna de lucru, furnizorii și celelalte cheltuieli și astfel lucrările să nu stagneze”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. .    

Valoarea lucrărilor de modernizare la cele trei drumuri este de peste 111 milioane de lei, cu TVA inclus, iar lungimea totală a drumurile este de aproximativ 50 de kilometri.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo