luni, 13 iulie 2020

Huawei Mate 40 cu difuzoare stereo și recunoaștere facială 3D, lansare în octombrie

de Basil Mureșan

Huawei se confruntă în continuare cu sancțiunile americane și ale aliaților săi. Dar și așa compania din China continuă să lanseze diferite telefoane și are succes, chiar dacă numai pe piața chineză. În această toamnă Huawei va lansa două noi smartphone-uri premium, Huawei Mate 40 și Mate 40 Pro.

Acum mai multe informații despre fișa tehnică a lui Huawei Mate 40 și Mate 40 Pro au ieșit la suprafață. Aflăm că Mate 40 și Mate 40 Pro vor moșteni aceleași difuzoare stereo de la Mate 20 X și puțin unul dintre cele două modele va fi compatibil cu recunoașterea facială 3D pentru securitate și în special pentru plăți.

Producătorul chinez trebuie să facă față și pierderii unor parteneri istorici precum TSMC – Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. De la TSMC, Huawei primea cip-urile Kirin de înaltă performanță pentru smartphone-urilor sale. Utilizarea proprietății intelectuale americane este acum interzisă în dispozitivele companiei din China. Aceasta implică nu numai cip-urile noi, ci și, după cum știți, sistemul de operare Android pentru care Huawei nu mai are licență.

Conform PhonAndroid, acest lucru împiedică pe Huawei să pre-instaleze aplicații din suita Google, cum ar fi esențialul Play Store. Huawei a lansat mai multe reeditări ale smartphone-urilor sale care nu erau încă vizate de sancțiuni pentru a continua să vândă dispozitive performante și fără limitări. Cu toate acestea, firma a lansat recent noua generație de smartphone-uri Huawei P40 și P40 Pro. De asemenea, se pregătește să lanseze un Mate 40 și un Mate 40 Pro. Aceste viitoare smartphone-uri premium vor suferi probabil aceleași handicapuri ca modelele P40. Huawei vrea să ducă smartphone-urile Mate 40 și Mate 40 Pro la nivelul seriei Samsung Galaxy S20, dar numai vrea. Lipsa mai multor specificații și a aplicațiilor Google fac diferența între a vrea și a putea.

Cum am scris mai sus, Mate 40 și Mate 40 Pro vor avea difuzoare stereo așezate simetric pe marginile superioare și inferioare ale dispozitivului. Din cauza moștenirii difuzoarelor de la Mate 20 X acestea vor avea aceleași caracteristici, precum sunetul Dolby Atmos.

În privința recunoașterii faciale, Mate 40 Pro ar trebui să includă un dispozitiv de recunoaștere a feței 3D la fel de sigur ca Face ID aflat pe Apple iPhone sau recunoașterea facială sigură aflată pe Google Pixel 4 și 4XL. Tehnologia nu este nouă: Mate 20 și Mate 20 Pro au și ele autentificarea prin recunoașterea facială pentru plăți. Este posibil ca Huawei să utilizeze exact același modul pentru a evita sancțiunile.

Mai știm că Huawei Mate 40 Pro ar trebui să aibă un ecran cu rata de actualizare de 120 Hz și o rezoluție de 2.640 x 1.200 pixeli. De asemenea, sunt presupuneri că va avea și un procesor Kirin 1000 fabricat de TSMC, deși această informație nu stă deloc în picioare. Există, de asemenea, unele zvonuri despre configurația senzorilor foto. Sunt zvonuri despre o cameră frontală in-display și trecerea la spate la o cameră de 108MP.

Mate 40 și Mate 40 Pro sunt așteptate să fie dezvăluite în cadrul unui eveniment din luna octombrie și este posibil ca lansarea lor să se limiteze doar la piața din China.

Sursa foto: Kārlis Darbrāns via Flickr

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo