vineri, 30 aprilie 2021

Apple iPad Pro, o nouă versiune a tabletei premium lansată cu cipul Apple M1

de Basil Mureșan

Vestea cea mare de la evenimentul de primăvară Apple de zilele trecute este, așa cum era de așteptat, o nouă versiune a tabletei high-end Apple. Noul Apple iPad Pro este primul din serie care adoptă procesorul M1 introdus pe linia Mac a companiei. Noul cip are 8 nuclee, cu performanțe cu până la 50% mai rapide decât A12Z Bionic găsit la generația anterioară. Există, de asemenea, un GPU cu 8 nuclee, despre care Apple pretinde că este cu până la 40% mai rapid. Sistemul poate fi dotat cu până la 16GB de memorie RAM și 2TB stocare.

Noul Apple iPad Pro vine în două versiuni de ecran. Una cu diagonala de 11 inch (27,94 centimetri) și una cu diagonala de 12,9 inch (32,77 centimetri). Modelul mai mare de 12,9 inch are, de asemenea, un nou ecran mini-LED, pe care Apple îl numește „Liquid Retina XDR”.

Conform site-ului American Techcrunch, modelul Apple iPad Pro de 11 inch începe de la 799 USD, în timp ce Apple iPad Pro de 12,9 inch este mai scump, începând de la 1.099 USD. Apple spune că noul iPad Pro este cu până la 1.500 de ori mai rapid decât iPad-ul original din 2010 și, cu până la 50% mai rapid decât iPad Pro din 2020. Vom vedea ce pot noile modele în viața reală și când la vom compara cu Samsung Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+.

Noua serie Apple iPad Pro Pro aduce conectivitate 5G la fel ca seria Apple iPhone 12. La fel ca noul iMac, iPad Pro oferă imagini îmbunătățite, datorită noului ISP de la bordul procesorului Apple M1. Acest lucru este cuplat cu o nouă cameră ultra-mare. Aceasta ar trebui să permită îmbunătățirea capacității de teleconferință, cu un câmp vizual de 120° și noua caracteristică „Etapa centrală”, care urmărește utilizatorii în jur, similar tehnologiei pe care am văzut-o pe unele ecrane inteligente. Compania descrie astfel experiența: pe măsură ce utilizatorii se mișcă, Center Stage se deplasează automat pentru a-i menține în fotografiere. Când alții se alătură, camera îi detectează și pe aceștia și se apropie cu ușurință pentru a încadra pe toți în vedere și pentru a vă asigura că fac parte din conversație.

Așadar, indiferent dacă vă bucurați de o prezentare cu colegii de muncă sau participați la o întrunire virtuală de familie, experiența de conectare este acum mai atrăgătoare ca niciodată. În departamentul audio tabletele sunt dotate cu un set de patru difuzoare alimentat de Dolby Atmos.

După cum am scris mai sus, doar noua tabletă de 12,9 inch are un ecran îmbunătățit – Liquid Retina XDR. Printre altele, aceasta aduce o gamă dinamică ridicată mult îmbunătățită. Afișajul este alimentat de 10.000 de micro-LED-uri. Acest lucru permite un raport de contrast extrem de îmbunătățit și o luminozitate de 1.000 de niți, fără a scădea din durata de viață a bateriei.

Precomenzile pentru cele două tablete au început deja, iar livrarea va începe în a doua jumătate a lunii mai.

Sursa foto: Apple

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo