miercuri, 22 februarie 2023

A fost finalizat drumul Sânmartin-Olari-Caporal Alexa

de Valentin Iacob

Consiliul Județean a făcut o economie de două milioane lei, reprezentând 6,5% din valoarea totală a lucrării pe drumul Sânmartin-Olari-Caporal Alexa. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a declarat că, prin investiția realizată, un drum de pământ cu o singură bandă a fost transformat de Consiliul Județean într-un drum modern.  

Odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare a drumului Sânmartin-Olari-Caporal Alexa și a efectuării recepției, a fost stabilită valoarea finală a lucrărilor executate.

Astfel, consilierii județeni vor vota mâine devizul general actualizat al obiectivului de investiție „Modernizare DJ 709F km 0+000 – 23+540 Sânmartin – Olari – Caporal Alexa”. Valoarea totală a devizului general este de 26,5 milioane lei fără TVA (31,5 milioane lei cu TVA), cu două milioane lei mai puțin faţă de valorile din Devizul general actualizat în 10 iunie 2022.

„Drumul județean Sânmartin-Olari-Caporal Alexa a fost realizat practic de la zero de Consiliul Județean, fiindcă pe acest tronson de peste 23 de kilometri era un drum preponderent de pământ, cu o singură bandă de circulație. Investiția va ajuta la dezvoltarea întregii zone, iar arădenii beneficiază acum de un drum modern și sigur”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Finanțarea a fost asigurată din fonduri de la bugetul de stat prin programul PNDL (30.415.263 lei inclusiv TVA), cu o contribuție de 3% de la bugetul local (1.092.798 lei inclusiv TVA).

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo