duminică, 26 ianuarie 2020

Amazon domină piața dispozitivelor inteligente pentru casă în Europa

de Basil Mureșan

Realizarea de obiecte pentru viitoarele case inteligente este una dintre cele mai relevante tendințe în sectorul IT și al electronicelor de consum. Nu mai avem doar telefonul mobil „inteligent”, ci și lumini, prize, sistemele audio și video, termostate și sisteme de securitate inteligente. Aceste tipuri de produse câștigă din ce în ce mai mult teren și în Europa, unde vânzările au crescut semnificativ în trimestrul trei al anului 2019 , după cum a subliniat o cercetare recentă a companiei de studiu de piață IDC.

În Europa în Q3 2019 piața aparatelor inteligente pentru casă a fost dominată de compania Amazon, urmată de Google, Samsung, Sony și LG. Mai exact, mai mult de jumătate din livrările de boxe inteligente sunt atribuite gigantului de cumpărături online. Conform site-ului italian HDBlog, succesul dispozitivelor Fire TV se remarcă în special în Germania dar și în Marea Britanie.

Compania americană din Mountain View (Google) se află pe poziția a doua (a fost prima în Q3 2018) și, împreună cu Amazon, a făcut din categoria „boxe inteligente” cea cu cel mai mare ritm de creștere. Rivali pe piață, dar aliați care fac să se dezvolte această categorie prin Project Connected Home, pentru un standard comun pentru dispozitivele inteligente pentru casă. Este așteptată o creștere mai mare din partea Samsung ce va lansa în perioada următoare difuzorul inteligent Samsung Galaxy Home iar Galaxy Home Minia fost recent prezentat.

Aproximativ 23,8 milioane de produse inteligente pentru casă au fost vândute în Europa în Q3 2019, cu 18,1% mai mult comparativ cu trimestrul trei din 2018. Peste 4,5 milioane de boxe inteligente au fost vândute în Q3 2019, cu 36,6% mai mult decât în Q3 2018.

Produsele de divertisment video au fost cele mai populare, cu o pondere de 58,2% din total dispozitivele inteligente vândute cu 13,8 milioane de bucăți. Difuzoarele inteligente reprezintă aproximativ 19% din totalul produselor inteligente pentru casă livrate în trimestru trei 2019.

Piața caselor inteligente europene va continua să prezinte o creștere în următorii patru ani, conform International Data Corporation (IDC): Se estimează că în 2023 vor exista 185,9 milioane de dispozitive și rata anuală de creștere între 2019 și 2023 va fi de 14,5%. În aceeași perioadă de timp, se preconizează că produsele de divertisment video vor crește cu 6,6% anual, în timp ce livrările de boxe inteligente se vor dubla aproape în următorii patru ani. În 2023, în plus, categoria care include luminile inteligente, sisteme de securitate și termostate inteligente va reprezenta 29,5% din piața obiectelor inteligente de la domiciliu, cu aproximativ 55 de milioane de unități.

Sursa foto:  hdblog.it

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo