joi, 29 iulie 2021

Aplicația Samsung SmartThings Energy vă poate monitoriza consumul de energie

de Basil Mureșan

Aplicația Samsung SmartThings a primit o actualizare semnificativă recent cu introducerea SmartThings Energy. Această caracteristică permite utilizatorilor să știe ce aparate consumă prea multă energie și să facă schimbări eficiente pentru a economisi costuri pe termen lung. Samsung a inclus, de asemenea, o mână de modificări legate de interfață cu această actualizare.

SmartThings Energy funcționează pe o multitudine de produse Samsung, inclusiv electrocasnice și dispozitive Samsung HVAC – Heating (H), Ventilation (V), Air conditioning (AC). Conform AndroidHeadlines, noua funcție se va extinde în cele din urmă la aparatele care utilizează eticheta Works with SmartThings (WWST).

Compania susține că această caracteristică este mai puternică decât alte produse de monitorizare a energiei care se vând astăzi. Se pare că Samsung folosește o componentă de monitorizare care arată date de utilizare a energiei în timp real pe toate dispozitivele conectate din casa ta.

Utilizatorii vor primi, de asemenea, o analiză detaliată a fiecărui dispozitiv conectat capabil să raporteze datele înapoi la hub-ul SmartThings. Aceasta este o abordare diferită a produselor care utilizează doar date agregate din zile sau ore pentru a calcula consumul de energie. Mai mult, SmartThings Energy permite utilizatorilor să stabilească obiective pentru a se asigura că nu există surprize în factură.

Aceleași date ar putea fi folosite pentru a compara datele de consum cu obiectivele personale pe care vi le-ați stabilit în aplicație. De asemenea, utilizatorii pot configura alerte pentru aparate individuale atunci când depășesc limitele de utilizare predefinite. Actualizarea ar trebui să apară pe cea mai recentă actualizare a aplicației SmartThings.

Samsung se confruntă cu o concurență decentă din partea ecosistemelor de case inteligente rivale. Cu toate acestea, compania are avantajul datorită listei sale lungi de aparate acceptate. Permite chiar utilizatorilor să își convertească vechile smartphone-uri Galaxy în senzori de casă inteligentă.

Samsung a adus o serie de modificări ecosistemului SmartThings în ultimii doi ani. Compania a adus SmartThings pe Android Auto în ianuarie anul acesta. Acest lucru le-a permis în cele din urmă utilizatorilor să-și controleze dispozitivele conectate SmartThings de pe bordul mașinii.

Gigantul sud-coreean a anunțat apoi o caracteristică orientată către utilizator în aplicația principală numită SmartThings Labs. Acest lucru ar permite utilizatorilor să aibă o privire asupra caracteristicilor supuse testării la Samsung. Utilizatorii sunt, de asemenea, încurajați să ofere feedback în timp real inginerilor companiei. Această funcție a fost activată pentru utilizatorii SmartThings din SUA și Coreea de Sud în februarie anul acesta.

Sursa foto: androidheadlines.com

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo