duminică, 23 februarie 2020

Apple este pe primul loc în cota de piață la tablete în anul 2019

de Basil Mureșan

Apple s-a bucurat de un final excelent de an 2019 în privința cotei de piață la tablete. Cifrele fiind dezvăluite de mai multe companii de cercetare de piață. După datele publicate de Counterpoint Research și compania IDC a confirmat aceste date.  Conform datelor companiei americane International Data Corporation (IDC) Apple și-a menținut primul loc în cota de piață a tabletelor în ultimele trei luni ale anului 2019. În această perioadă Apple a înregistrat o creștere de 22,7% în livrările trimestriale de tablete și a avut o cotă de piață de 36,5% din piața globală a tabletelor.

O mare parte din această creștere este atribuită iPad-ului din a 7-a generație, cu ecran de 10,2 inch, care a reprezentat un procent extraordinar de 65% din totalul de iPads vândute în acest trimestru. Drept urmare, Apple a reușit să vândă 15,9 milioane de unități în ultimele trei luni din 2019, în creștere față de cele 12,9 milioane de unități vândute în aceeași perioadă de timp din 2018. Apple este urmată la distanță de Samsung, care a vândut 7 milioane de tablete. Samsung a avut o cotă de piață 16,1% din totalul global. În ciuda mai multor modele de tablete lansate, Samsung (Galaxy Tab S6 sau Galaxy Tab S5e) a înregistrat o scădere generală de 7,4% în vânzările din ultimul trimestru.

Huawei, Amazon și Lenovo au fost ceilalți jucători importanți pe piața tabletelor în trimestrul trei 2019, dar au avut cote de piață mult mai mici decât Apple, conform site-ului 91Mobiles.

Performanța excelentă a companiei Apple a rezultat și din continua scădere a numărului de tablete livrate la nivel global. Livrările de tablete au scăzut cu 0,6% în ultimul trimestru al anului 2019 și cu 1,5% pe întreg anul 2019. În timp ce 43,5 milioane au fost livrate pieței în ultimul trimestru, un total de 144 milioane de tablete au fost livrate pe parcursul anului anului 2019. Din totalul tabletelor livrate pieței, Apple a deținut 34,6% din total, vânzând 49,9 milioane de iPad-uri pe parcursul anului 2019.

Dintre tabletele vândute de Apple, iPad-ul entry-level a fost cel mai cerut pe piață. În viitorul apropiat, se preconizează că viitoarele tablete Apple vor continua pe o linie similară privind caracteristicile și prețurile. Apple va lansa în curând și un smartphone entry-level nou, un Apple iPhone SE 2. De asemenea noi modele iPad Pro vor fi lansate în prima jumătate a anului 2020.

Sursa foto: pocket-lint.com

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo