luni, 6 aprilie 2020

Apple iPhone 12: Noul procesor Apple A14 impresionează în primele apariții

de Basil Mureșan

Seria Apple iPhone 12 va fi lansată în această toamnă de gigantul tech american. Primele informații despre performanța procesorului ce se va regăsi pe seria Apple iPhone 12 au apărut deja online. Cipul Apple A14 format din șase nuclee trece pentru prima dată bariera de 3GHz și depășește în mod clar concurența.

Dacă Apple nu va fi încurcat de COVID-19 și respectă termenele anterioare, locatarul din Cupertino cel mai probabil va prezenta viitoarea serie iPhone 12, inclusiv cipul Apple A14 în luna septembrie a acestui an. După cum scrie WinFuture, primele informații despre performanțele noului procesor Apple A14 au fost descoperite în baza de date a cunoscutului site etalon de referință Geekbench.

Conform apariției pe Geekbench, procesorul Apple A14 fabricat cu tehnologia de 5nm, nu numai că obține mai mult de 3GHz, dar bate cu ușurință și actualul procesor Qualcomm Snapdragon 865. Acesta se regăsește pe mai multe smartphone-uri de super-clasă din acest an, dintre care amintim doar excelenta serie Galaxy S20.

În testarea pe site-ul de referință Geekbench, procesorul Apple A14 a obținut un scor single-core de 1.658 puncte și un scor în testarea multi-core de 4.612 puncte. Față de actualul Apple A13 Bionic, care este utilizat în iPhone 11 Pro, printre altele, aceste valori reprezintă o creștere a performanței cuprinse între 25 și 33%. Este ceva incredibil! De asemenea, procesorul Qualcomm Snapdragon 865 când a fost testat pe Geekbench a obținut în testul cu un singur nucleu (single-core) 900 de puncte iar în testul cu mai multe nuclee (multi-core) aproximativ 3.500 de puncte. Nu suportă comparație! Sigur că în viața reală, în folosirea zilnică alta va fi situația, dar în primele teste procesorul Apple A14 este fenomenal.

Mai mult, față de plusul de performanță semnificativ al procesorului, din informațiile apărute până acum seria iPhone 12 va avea o memorie RAM de 6GB și o baterie de 4.400mAh. Conform mai multor experți din domeniu, rezoluția camerei principale din Apple iPhone 12 ar putea crește până la 64 de megapixeli.

Apple Inc. își va arăta mușchii și capacitatea tehnologică în toamnă când sperăm că vom primi și cel puțin un model cu o conectivitate 5G. O problemă care îi macină pe fanii Apple mai ales că principalul rival de pe piață, vorbim de Samsung, a lansat mai multe modele mid-range și high-end cu 5G și se pregătește acum pentru lansarea altor două telefoane medii: Galaxy A51 5G și Galaxy A71 5G. Ambele vor ajunge și pe terenul propriu al companiei americane.

Sursa foto: Ben Geskin

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo