luni, 2 noiembrie 2020

Apple iPhone 12 și 12 Pro: primele teste arată rezistența scutului de ceramică

de Basil Mureșan

Telefoanele Apple iPhone 12 și 12 Pro sunt pe piață de câteva zile și odată cu începerea vânzărilor, au sosit și primele teste terțe care scot în evidență particularitățile noilor smartphone-uri. Una dintre acestea caracteristici se referă la soluția utilizată de Apple pentru a face sticla noilor iPhone-uri mai rezistentă cu Ceramic Shield.

Apple spune că a folosit o nouă tehnologie prin introducerea cristalelor nanoceramice în sticlă – un material mai dur decât multe metale, spune Apple. În acest fel rezultă o rezistență la cădere care este de patru ori mai mare decât generația anterioară de iPhone. Primele studii și teste efectuate în acest sens arată că nu este vorba doar de reclamă pentru marketing.

Întru-un astfel de test a fost exercitată o anumită presiune pe sticla frontală la Apple iPhone 12. S-a aplicat o presiune cu o forță de 442 newtoni înainte de a provoca spargerea sticlei. În cazul seriei Apple iPhone 11, 352 de newtoni de forță au fost suficienți pentru a sparge sticla ecranului, conform HDBlog.

Rezistența la zgârieturi s-a îmbunătățit mai mult odată cu noua generație: iPhone 12 a început să prezinte zgârieturi vizibile la nivelul 7 al scării Mohs, în timp ce în cazul iPhone 11 zgârieturile apar deja de la nivelul 6. Seria rivalului Samsung recent lansată, este vorba despre Galaxy Note 20, are sticla Corning Gorilla Glass Victus, atât în față cât și în spate pentru protecție.

Într-un alt test iPhone 12 și iPhone 12 Pro sunt supuse unui test de cădere și demonstrează modul în care ecranul poate supraviețui fără a fi deteriorat atunci când este scăpat de la trei metri înălțime. Partea din spate este cea mai grav deteriorată. Efectuând același test de la înălțimi mai mici (până la aproximativ 2 metri) ambele modele supraviețuiesc fără daune vizibile. La testele de cădere seria Apple iPhone 11 a fost mai puțin rezistentă!

Faptul că afișajul este la același nivel cu marginea smartphone-ului contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea rezistenței seriei Apple iPhone 12 la căderi – în generația anterioară, însă, sticla avea o curbură la margini.

În concluzie, de la primele teste se pare că ceea ce declară Apple cu privire la rezistența sticlei noului iPhone 12 este confirmat de teste. De asemenea, este adevărat că acestea sunt teste empirice și că în realitate multe se pot schimba. De exemplu, căderea la un unghi diferit de impact ar putea produce efecte diferite – dar progresul față de generația Apple anterioară pare real.

Sursa foto:  @EverythingApplePro EAP

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo