marți, 11 februarie 2020

Apple se confruntă cu o scădere a vânzărilor de iPhone din cauza coronavirusului

de Basil Mureșan

Virusul corona este și va rămâne o problemă pentru marile companii IT: deoarece, în ciuda tuturor asigurărilor că producția în China va continua fără restricții, vor exista consecințe. Cel puțin la asta se așteaptă cunoscutul expert Apple Ming-Chi Kuo.

Pandemia care a început în orașul Wuhan se răspândește în continuare, în special în China continentală și, în ciuda tuturor eforturilor autorităților, nu se întrevede niciun sfârșit rapid. Acest lucru a avut un impact serios și asupra industriei, de exemplu, multe companii au fost nevoite să reducă sau să-și întrerupă afacerile importante din China. De exemplu, Apple unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume, a interzis călătoriile de afaceri și a închis unele din magazinele sale din China.

Apple a lansat recent seria iPhone 11, compusă din iPhone 11, iPhone 11 Pro și Apple iPhone 11 Pro Max. Acestea, dar și modelele din seria anterioară vor avea de suferit în privința vânzărilor în China. Se preconizează scăderea vânzărilor cu cel puțin cu 10%.

Dar asta nu este totul, mai degrabă companiile vor simți consecințele doar mai târziu. Analistul Apple Ming-Chi Kuo este sigur de asta. Zilele trecute acesta a informat clienții Apple, prin intermediul angajatorului său TF International Securities, că ultimele studii arată că virusul corona va avea un impact serios asupra vânzărilor iPhon-urilor Apple, conform WinFuture. Una din companiile care se pare că nu vor suferi de pe una coronavirusului este Samsung. Aceasta urmează să lanseze pe 11 februarie seria Galaxy S20 și telefonul pliabil Galaxy Z Flip.

TF International Securities și-a revizuit prognozele în scădere cu un procent redus semnificativ, momentan cu 10%, cu 36 până la 40 de milioane de unități vândute în primul trimestru al anului. Lipsa de telefoane în lanțul de aprovizionare va fi probabil responsabilă pentru acest lucru. Apple produce multe din smartphone-urile sale în China.

Analistul Apple, ale cărui predicții sunt recunoscute pe plan mondial, a mai spus că este deocamdată prea devreme pentru a prognoza nivelul vânzărilor pentru al doilea trimestru al anului 2020. Deoarece în prezent, nu este posibil să se estimeze cum se dezvoltă coronavirusul și ce efecte va avea asupra încrederii cumpărătorilor privind produsele provenind din China.

Sursa foto: Kevin Frayer | Getty Images

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo