duminică, 15 august 2021

Apple va lansa iPhone-uri pliabile abia în următorii doi, trei ani

de Basil Mureșan

Chiar dacă telefoane pliabile sunt în atenția tuturor marilor producători de telefoane, una dintre cele mai mari companii din acest domeniu nu se grăbește. Mark Gurman, care lucrează pentru Bloomberg, indică faptul că Apple ar fi gata să lanseze un telefon pliabil abia în următorii doi sau trei ani. Se pare că Apple are alte planuri pentru moment.

Smartphone-urile pliabile rămân o minoritate mică pe piață, dar ar trebui să devină din ce în ce mai populare în viitor, cel puțin în lumea Android. Pentru fanii produselor Apple, apariția primelor smartphone-uri pliabile va mai dura câțiva ani. Conform site-ului francez PhonAndroid, cel puțin asta este părerea lui Mark Gurmam de la Bloomberg, întotdeauna bine informat.

Într-un editorial pentru Blomberg, Mark Gurman arată că Apple nu este încă pregătit să lucreze la un telefon pliabil, dar că acest lucru va fi inevitabil la un moment dat. El chiar îndrăznește să spună că va dura cel puțin doi până la trei ani înainte de lansarea unui smartphone pliabil de către compania americană. Ideea este că Apple va fi obligat să fie comparat cu Samsung atunci când o face, ceea ce nu vrea. Primul smartphone pliabil Samsung Galaxy Fold, datează din 2019. În 2023 sau 2024, Samsung va avea câțiva ani de experiență, pe care Apple nu o va avea. Prin urmare, compania americană va fi dezavantajată în acest sens.

Gurman a spus ceva foarte interesant. El amintește că de la Samsung avem două smartphone-uri pliabile, Samsung Galaxy Z Fold 2, care se pliază vertical și Samsung Galaxy Z Flip, care o face orizontal. El sugerează că Apple este mai probabil să adopte primul format decât cel de-al doilea. El precizează că primul model are mai multe avantaje, cum ar fi combinarea utilizării tabletă / smartphone, pe lângă creșterea capacității productive a unui astfel de dispozitiv.

Inevitabil, având în vedere trendul actual, Apple va ajunge să lanseze un telefon pliabil în doi, trei sau chiar în zece ani. Între timp, Apple are în minte alte lucruri de făcut în afară de un astfel de telefon. Activitatea sa actuală se referă la IT și, în special, la procesorul M1, care ar trebui să îl regăsim în cele din urmă pe toate MacBook-urile Apple (pe lângă iPad Pro).

În ceea ce privește smartphone-urile, în anul 2021 Apple ar trebui să fie destul de înțelept. Într-adevăr, seria iPhone 13 va fi probabil foarte asemănătoare cu Apple iPhone 12, dar aduce totuși micile sale inovații. Dintre acestea, menționăm revenirea Touch ID (sub ecran), dar și prezența unui afișaj cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz, ecran care va fi produs de Samsung Display. Prezentarea seriei Apple iPhone 13 va avea loc în luna septembrie, dacă totul merge bine.

Sursa foto: #iOS Beta News/YouTube

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo