luni, 19 octombrie 2020

Apple Watch Serie 6 primește SpO2 cu actualizarea Watch OS 7.1

de Basil Mureșan

Apple a lansat iOS 14.2 beta a doua actualizare și WatchOS 7.1 beta, tot a doua actualizare, pentru utilizatorii săi. Cel mai recent software a adus două funcții care au lipsit pe noul ceas inteligent Apple Watch Series 6. Nivelul de oxigen din sânge Bloo Oxygen sau SpO2 și unele fețe ale ceasului sunt acum disponibile pentru utilizatorii de Apple Watch Series 6.

În oferta inițială de firmware, funcția de saturație a oxigenului din sânge a fost disponibilă în seria Watch 6, dar mai târziu Apple a eliminat-o din prima versiune publică beta. Acum, în cea de-a doua actualizare beta publică WatchOS 7.1, toți utilizatorii beta pot folosi SpO2.

Celelalte modificări au fost în secțiunea cadranului ceasului. În zona feței ceasului lipseau din meniul ceasului inteligent Apple unele fețe exclusive primite cu  WatchOS 7. Acum, acestea s-au întors pentru a străluci pe ecranul noului ceas. Dacă faceți parte din programul beta al companiei Apple, accesați iPhone – General – Actualizare software. Din păcate această versiune beta nu este disponibilă în România.

Cei din programul beta trebuie să instaleze noua versiune și vor obține toate aceste caracteristici. Utilizatorii generali vor primi toate aceste funcții atunci când compania decide să lanseze versiunea stabilă. Versiunea stabilă ar putea fi lansată la sfârșitul acestei luni sau la începutul lunii viitoare.

Funcția de măsurare a saturației de oxigen din sânge a fost lansată anul acesta și de rivalul companiei Apple, Samsung. Galaxy Watch 3 a venit cu această funcție, disponibilă momentan doar în Coreea de Sud și Statele Unite.

Conform site-ului Tizenhelp, modelul Apple Watch SE nu are SpO2 și Always-on, deși va primi fețe de ceas exclusive și alte caracteristici. Apple Watch Series 6 este acum disponibil pentru cumpărare în toate țările importante, inclusiv în America de Nord și Europa.

Sursa foto: Apple

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo