miercuri, 27 mai 2020

Aradul trebuie să își repornească motoarele economiei

de Basil Mureșan

Au trecut trei luni de când România și întreaga lume au trecut prin cea mai grea încercare din ultimii zeci de ani: pandemia. Dincolo de provocările sistemului sanitar, izolarea și pandemia au fost provocări pentru fiecare dintre noi. Acum, este momentul ca oamenii cu inițiativă, cu proiecte să se mobilizeze și să ajute nu doar la repornirea României, dar și la dezvoltarea ei.

Aradul a fost greu încercat, fiind și județ de graniță, frontieră pentru toți care s-au întors în țară, iar acum Aradul trebuie să își repornească motoarele economiei, dar nu numai. Asociația pentru Reformă Civică și Democrație a venit cu propuneri concrete pentru mediul economic, propuneri creionate în urma unor discuții cu specialiști în economie. Oamenii cu inițiativă trebuie să facă acum un pas în față, să se implice civic pentru orașul lor. Pandemia ne-a arătat, din nou, că acele reforme pe care le-am tot promis în ultimii 30 de ani trebuie făcute în cel mai scurt timp. Sistemul de sănătate, administrația, dar și sistemul educațional trebuie să fie prioritățile administrației din perioada viitoare. Planurile promise pe hârtie trebuie acum puse în practică, de la dotarea unităților medicale, la modernizarea administrației făcute înspre cetățean, în sprjinul lui, la o regândire a sistemului de învățământ. Au trecut mult prea mulți ani de promisiuni și trebuie să trecem la muncă, împreună, implicați.

Spiritual, această perioadă a fost una de grea încercare. Fiecare dintre noi am fost nevoiți să ne regăsim credința în sânul familiei, în casele noastre. Pandemia ne-a rearătat că, în fapt, celula de bază a societății este în continuare „familia”. Acum, în prag de Rusalii, ne gândim mai mult ca oricând la puterea credinței. Bisericile se vor redeschide, în condiții de siguranță, proces ce a început deja în ultimele zile.

Cu încredere, credință și implicare vom reuși să răzbatem prin această pandemie.

Samuel Caba, președinte Asociația pentru Reformă Civică și Democrație

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo