joi, 31 octombrie 2019

Asociația Excelsior Arad a organizat EcoCamps în Pădurea Ceala

de developer

Asociația Excelsior din Arad, în calitate de partener de proiect, împreună cu liderului de proiect, Asociația Zöld 14 din Békéscsaba, Ungaria, a organizat în perioada 01.06.2019–31.10.2019, 16 eco-tabere în Pădurea Ceala (Ceala Forest EcoCamps), la sediul Parculului Natural Lunca Mureșului, Municipiul Arad.

Această activitate se înscrie în seria activităților din cadrul proiectului ROHU–158: „Dezvoltarea unui Spațiu Inclusiv și Centru de Cunoaștere Transfrontalieră”, acronim X-PARC 2.0, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria.

În cadrul acțiunilor a participat un număr total de 164 elevi, din școli din județul Arad, precum și elevi din școli din județul Békés, Ungaria. În cadrul taberelor, copiii au participat la diferite activități creative și jocuri de team-building precum și la jocuri tematice și specifice dezvoltării sportive. Activitățile și jocurile desfășurate au fost coordonate de membrii echipei de proiect ai Asociației Excelsior.

Obiectivul acestor acțiuni a fost de a asigura un spațiu deschis copiilor (Pădurea Ceala din Arad), în care să poată desfășura activități sportive în natură și unde să li se stârnească interesul pentru activitățile tip outdoor, conservarea mediului înconjurător și petrecerea timpului în mod sănătos, în aer liber.

Asociația Excelsior a asigurat transportul elevilor și masa copiilor precum și materialele necesare pentru jocurile creative și sportive.

Materialele promoționale au asigurat vizibilitatea proiectului în cadrul fiecărei acțiuni.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo