vineri, 24 iulie 2020

Au apărut noile emoji pentru iOS și Android, vor fi disponibile mai târziu în acest an

de Basil Mureșan

Pentru a marca Ziua Mondială a Emoji a fost făcut public primul lot cu noile emoji care vor veni pe smartphone-urile Android și iOS la sfârșitul acestui an. Pagina de Internet Emojipedia a publicat câteva dintre acestea și dat detalii suplimentare cu privire la design-urile care vin, în mod special pe Android.

Pentru Apple sunt câteva noutăți, vor fi în total 117 noi emoji, acum doar o parte dintre ele au fost făcute publice. Printre noile emoji pentru iOS Apple sunt: o monedă (care are în relief „The Crazy Ones” în partea de sus, o referință la celebrele reclame Apple „Think Different”), ceai cu bule, un dodo și o pinata. Există, de asemenea, o pereche de plămâni, precum și un emoji pe care Unicode Consortium la numit „inimă anatomică” pentru a fi diferit față de tradiționale semne de inimă.

Între timp, Google spune că a petrecut mult timp la emoji-urile sale de animale în acest an, conform TheVerge.  Există și o veste bună pentru cei care au fost fani al designului acum clasic al țestoaselor din 2013. Preluarea de Google a umilitei țestoase a luat o altă direcție în ultimii doi ani, dar acum site-ul Emojipedia observă că Unicode Consortium se întoarce la rădăcinile sale împreună cu broasca, puiul eclozator și fața de porc.

În ciuda direcției de cartoony pe care Google o ia pentru multe dintre emoji-urile sale animale, compania spune că lucrează cu Monterey Bay Aquarium și Victoria Bug Zoo pentru a oferi animalelor sale un aspect mai autentic. În cele din urmă, unele dintre emoji-urile Google sunt reproiectate pentru a le face să pară mai bune în timp ce folosesc modul întunecat al lui Android.

În fiecare an în luna ianuarie Unicode Consortium dezvălui noile emoji pentru acel an. Apoi, noile emoji trec la marile companii ca Apple și Google pentru a le adapta la sistemul de operare iOS, respectiv Android. Ambele companii își proiecteze propriile versiuni de emoji ce vor fi folosite pe propriile platforme.

Noile emoji vor ajunge pe telefoanele iOS și Android mai târziu în acest an. Noua serie Apple iPhone 12 și Samsung Galaxy Note 20, vor primi mai tîrziu aceste emoji. Ambele serii se vor lansa mai repede, Galaxy Note 20 în august iar iPhone 12 în septembrie.

Pe lângă faptul că își dezvăluie noile design-uri emoji, Google își extinde și mai mult noua bară de acces rapid pentru emoji. Aceasta le oferă utilizatorilor un mod mai convenabil de a accesa emoji-urile utilizate frecvent, mai degrabă decât să trebuiască să deschidă meniul specific de emoji.

Sursa foto: Google

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo