Bunătatea e un dar gratuit al naturii, tot atât de rar ca şi inteligenţa ori frumuseţea.

de Mihai Molnar


Am un obicei prost, probabil foarte prost, de a nu promova foarte multe evenimente. Sunt arogant, știu. Dar asta nu înseamnă că nu sunt așa zis observator. Nu înseamnă că nu văd, sau nu știu. Doar că, uneori e mai bine să stai la o parte și doar să observi.

Societatea noastră evoluează, și chiar nu-mi doresc acum să definesc sau să arăt vreo direcție anume, dar cu următorul citat în gând, sper să reușesc să sensibilizez mulți și să reușesc să transmit un mesaj: Bunătatea e un dar gratuit al naturii, tot atât de rar ca şi inteligenţa ori frumuseţea.

Ne mândrim că suntem buni, inteligenți și frumoși. Dar suntem? Celebra melodie Subcarpați ne spune că Oamenii sunt încă frumoși. Ce este bunătatea? Ce este inteligența? Ce este frumusețea?

În acest weekend, pentru mine bunătatea înseamnă o mână de oameni hotărâți, care și-au sacrificat acest weekend lung pentru cauza lui Victor. Mai mult, au reușit să convingă multe alte persoane, ca în această vreme toridă, când toți vor să fugă din canicula arădeană, să aleagă să stea în Soare, la peste 35 de grade Celsius și să depună un efort comun. Evident, în acest an, pentru Victor.

În acest weekend, pentru mine inteligența înseamnă o decizie luată, decizia mea de a fi alături de ei. Vreau să cred că ești o persoană inteligentă în momentul în care reușești să decizi tu pentru tine ce este mai important, fără a fi egoist. Mulți alți oameni inteligenți au decis să fie în acest weekend pentru Victor.

În acest weekend, pentru mine frumusețea înseamnă o mână de oameni, zeci, sute, mii… vom afla… Oameni frumoși care vor fi, așa cum știu ei mai bine, alături de Victor.

Vreau să cred că Aradul este încă frumos, arădenii sunt încă frumoși și nu în ultimul rând, tu ești încă frumos/frumoasă.

Un scriitor pe nume Robert Lomas, susține că diferența dintre oameni și primate ar fi că noi, oamenii, suntem singura specie care își spune povești. Așteptăm cu nerăbdare începutul, apoi anticipăm o aventură care să ne stimuleze imaginația și să ne ducă în locuri nemaiîntâlnite care să ne trezească emoții.

Povestea începe cu Victor, un băiețel frumos. Victor nu ar trebui să afle ce înseamnă Leucemia Limfoblastică Acută. Nu merită așa ceva. Nici un copil nu merită. Victor are nevoie de aventuri în locuri nemaiîntâlnite, nu de spitale, are nevoie de emoții și nu de suferință. Victor ar trebui să-și scrie cea mai frumoasă poveste a vieții.

Uită-te acum în ochii copilului tău/copiilor tăi și mulțumește-i oricărei entități dorești tu că sunt sănătoși, că sunt alături de tine, iar voi toți sunteți o familie frumoasă.

Așadar, după acest moment sentimental, doresc să menționez că nimic nu primești gratuit în viața asta, totuși te/vă așteptăm Sâmbătă și Duminică, 22-23 Iunie, pe Aeroportul Internațional Arad să susținem o cauză caritablă. Cum susținem? Mergem la Aeroport, cumpărăm brățara de acces pentru 30 RON și pentru această sumă colosală ne vom bucura de competiții de mașini, expoziții de mașini și motoare, iar pentru cei mici am pregătit înghețată gratis, tobogane gonflabile și multe alte surprize și în același timp vom fi cu sufletul împăcat că măcar atât am reușit să facem și noi pentru Victor.

În acest weekend, Aradul înseamnă Victor. Organizatorii doresc să transmită mai departe copiilor pasiunea pentru mașini, iar pasionaților retrăirea sentimentelor din copilărie, acel moment când vedeai o mașină la care doar visai!

Evenimentul are la bază scopuri caritabile pentru copii care s-au confruntat cu dificultăți de la vârste fragede își propune să aducă zâmbetele pe buzele copiilor și bucurie în sufletele pasionaților auto.

Câteva detalii:
Data: 22-23 iunie
Locația: Aeroportul Internațional Arad
Orar: 12:00 – 17:00
Vă invităm cu drag să participați la un eveniment caritabil special dedicat copiilor! Acest eveniment include o expoziție impresionantă de mașini istorice, unde veți avea ocazia să admirați automobile clasice și de colecție într-o atmosferă plină de voie bună.
Activități:
* Expoziție de mașini istorice
* Activități interactive pentru copii: ateliere bricolaj, jocuri si multe alte surprize
* Standuri de mâncare și băuturi
Scopul Evenimentului: Toate fondurile strânse în cadrul acestui eveniment vor fi donate pentru sprijinirea copiilor asigurându-le acces la educație și resurse necesare pentru o dezvoltare armonioasă.
Cum Puteți Contribui:
* Participați la eveniment
* Donați direct la fața locului
* Implicați-vă ca voluntar în organizarea evenimentului
Vă așteptăm cu nerăbdare să ne fiți alături și să aducem împreună zâmbete pe fețele copiilor!
Participați la acest eveniment unic și deveniți parte dintr-o inițiativă frumoasă de a ajuta copiii în nevoie.
La acest eveniment participă și filiala Arad a Retromobil Club România , alături de ceilalți oameni inimoși.

Partea copiată de pe net al acestui material:  / Leucemia acută provine din măduva osoasă, locul unde celulele imature ale celulelor sanguine în care acestea domiciliază se coc înainte de “ieşi” din măduva osoasă şi intră în fluxul sanguin.

Termenul “acut” se referă la evoluția rapidă a bolii. Atunci când unele dintre aceste celule imature sunt supuse unor daune genetice grave, ele încep să se prolifereze într-un mod necontrolat, care împiedică adesea dezvoltarea celulelor normale. Debutul simptomelor este foarte devreme, încă din primele stadii ale debutului bolii, astfel încât, în unele cazuri, poate fi fatală (în câteva săptămâni sau câteva luni) fără tratament prompt și fără terapii adecvate. Cu toate acestea, multe cazuri de leucemie acută, în special în rândul tinerilor, pot fi tratate și vindecate./

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo