vineri, 13 septembrie 2019

Călin Bibarţ: „Spunem NU construcţiei unui complex rezidenţial pe terenul de la Tricoul Roşu”

de developer

Încă de acum 2 ani de zile, Primăria Municipiului Arad şi-a anunţat  intenţia fermă de a cumpăra terenul fostei fabrici Tricoul Roşu. Planurile municipalităţii arădene erau şi se menţin şi la această oră, de a amenaja un parc pe această suprafaţă. Întrucât discuţiile purtate cu proprietarul terenului, o societate din Timişoara,  au rămas fără un răspuns ferm din partea acestuia din urmă, administraţia locală nu a mai făcut niciun pas în sensul achiziţionării terenului.  De curând proprietarul terenului  a informat printr-o adresă Primăria Municipiului Arad că doreşte să întocmească un Plan Urbanistic Zonal pentru construirea în zona respectivă a unui complex rezidenţial, în regim de înălţime S+P+10E. Răspunsul municipalităţii este ferm.

NU! Nu se va construi niciun bloc acolo şi mai departe trecem la procedurile legale de expropriere a respectivului teren. Acesta va intra în domeniul public al municipiului Arad şi vom face un parc pentru Arad, pentru arădeni!”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Din punct vedere juridic, exproprierea nu poate fi contestată atâta timp cât terenul de la Tricoul Roşu va căpăta utilitate publică,  Faptul că se urmăreşte amenajarea unui parc central pe această suprafaţă de teren, este argumentul care va da câştig de cauză Primăriei Municipiului Arad.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo