miercuri, 18 decembrie 2019

CAMERA DE COMERȚ, INDUSTRIE ȘI AGRICULTURĂ ARAD LA ORA BILANȚULUI

de Basil Mureșan

Conducerea Camerei de Comerț, Industrie şi Agricultură Arad s-a întâlnit miercuri, 18.12.2019, cu reprezentanții mass-mediei arădene în cadrul unei conferințe de presă organizată, ca de fiecare dată, la final de an, prilej cu care a fost făcută o informare a acțiunilor organizate, prezentându-se și intențiile pentru anul 2020.

A fost un an plin de evenimente, expoziții, conferinţe și seminarii, cursuri de formare profesională. Toate acestea au făcut ca activitatea CCIA Arad să fie una intensă”, informează preşedintele CCIA Arad, domnul arh. Gheorghe Seculici.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad este în continuare în topul Camerelor judeţene, prin activitatea pe care o desfăşoară şi prin numărul membrilor pe care reuşeşte să îl menţină.

Şi în acest an, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad a derulat un amplu şi complex program de instruire, oferind o gamă variată de cursuri, în anul 2019 fiind organizate 28 cursuri de formare, totalizând un număr de 648 participanți.

În domeniul organizării de târguri și expoziții, o prioritate în cadrul preocupărilor instiţuţiei, CCIA Arad a organizat în acest an, 10 târguri, care au adunat 763 de expozanţi şi 42.349  vizitatori.

Unul dintre cele mai mari târguri de panificaţie şi HoReCa din Europa de Sud-Est, GastroPan, a fost găzduit anul acesta de Expo Arad; eveniment ce reunit peste 130 de furnizori din 22 de ţări, amplasaţi în 4 săli expoziţionale.

Pentru a răspunde nevoilor mediului economic a fost creat un nou eveniment, o expoziție de design interior, Expo Design Vest, care a stârnit interes specialiştilor din domeniu, şi  cărui scop a fost să aducă împreună arhitecți, designeri de interior, dar și producători sau distribuitori de mobilă și accesorii.

Alte 25 de evenimente private au avut loc sub pavilioanele Expo Arad.

Pe plan extern s-au creat și întreținut relații de colaborare cu instituții similare din străinătate. La parteneriatele existente, anul acesta s-au mai adăugat parteneriatele cu Camera de Comerţ Hajdu Bihar şi Consiliul Chinez pentru promovarea comerţului din Changzhou.

Ultimul eveniment al CCIA Arad este petrecerea de Revelion 2020, ce va avea loc la Expo Arad; vor fi două petreceri, în două pavilioane separate, una cu muzică live şi una cu DJ.

Instituția Camerală din Arad se bucură de credibilitate la nivel național iar, conducerea instituției a reușit să poziționeze Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad printre primele instituții de acest gen din țară.

Activitatea de formare și perfecționare profesională

Şi în acest an, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad a derulat un amplu şi complex program de instruire, oferind o gamă variată de cursuri. În anul 2019 au fost organizate 28 cursuri de formare, totalizând un număr de 648 participanți, din care, 16 cursuri plătite, la care au participat 336 de cursanţi şi 12 cursuri derulate prin proiecte la care au participat 312 cursanţi.

În domeniul organizării de târguri și expoziții, CCIA Arad a organizat în anul 2019, 10 târguri, care au adunat 763 de expozanţi şi 42.349  vizitatori. Considerăm că această activitate trebuie să rămână o prioritate în cadrul preocupărilor noastre, întrucât astfel de evenimente constituie instrumente de marketing deosebit de puternice ce oferă posibilitatea de cunoaștere a pulsului economiei, fiind benefice pentru toți cei implicaţi în buna funcţionare a acestor evenimente.

Cel mai mare târg al CCIA Arad, Agromalim, a ajuns anul acesta la cea de-a 30-a ediţie. Cu toate că una din atracţiile târgului a lipsit anul acesta, respectiv expoziţia de taurine şi ovine, datorită focarului de pestă porcină din apropiere, participarea numeroasă a vizitatorilor la ediţia aniversară, relevă rolul pe care cea mai dinamică expoziţie agricolă din Vestul României îl are în diseminarea noilor tendinţe, a inovaţiilor şi a perspectivelor asupra viitorului agriculturii româneşti. Este o creștere calitativă, care s-a putut observa de la an la an.

Anul acesta Expo Arad a găzduit unul dintre cele mai mari târguri de panificaţie şi HoReCa din Europa de Sud-Est, GastroPan. Evenimentul a reunit peste 130 de furnizori din 22 de ţări, amplasaţi în 4 săli expoziţionale totalizând 7.200 metri pătraţi, peste 20.000 de vizitatori au trecut pragul centrului expoziţional Expo Arad şi peste 100 de bucătari, cofetari şi brutari din toate colţurile ţării.

Pentru a răspunde nevoilor mediului economic a fost creat un nou eveniment, o expoziție de design interior, Expo Design Vest, care a stârnit interes specialiştilor din domeniu, şi  cărui scop a fost să aducem împreună arhitecți, designeri de interior, dar și producători sau distribuitori de mobilă și accesorii.

Alte 25 evenimente private au avut loc sub pavilioanele Expo Arad.

Pe plan extern: pentru facilitarea contactelor de afaceri s-au creat și întreținut relații de colaborare cu instituții similare din străinătate: camere de comerț și industrie, camere bilaterale, asociații de producători și consumatori, alte instituții și organisme partenere. CCIA Arad a dezvoltat cu prioritate activitățile prevăzute în cadrul unor acorduri de colaborare pe care le-a încheiat cu organizații partenere din țară și din străinătate, în scopul organizării de evenimente și proiecte comune și al dezvoltării unui schimb eficient de informații în folosul comunității de afaceri, amintim aici parteneriatul cu Zona Centrală Europeană de Cooperare Comercială şi Logistică (CECZ), organizatorul târgului China Smart Expo din Ungaria. La parteneriatele existente, anul acesta s-au mai adăugat parteneriatele cu Camera de Comerţ Hajdu Bihar şi Consiliul Chinez pentru promovarea comerţului din Changzhou.

CCIA Arad a promovat internaţionalizarea firmelor și afacerilor, prin Platforma Reţelei Enterprise Europe Network. Parteneriatele internaționale s-au dezvoltat și pe segmentul economic prin contacte cu diplomaţi din Iordania şi Tunisia.

În cadrul departamentului de relații externe,unul dintre serviciile cele mai solicitate de către societățile comerciale este eliberarea de certificate de origine și vizarea facturilor sau a altor documente de export, conform uzanțelor comerciale internaționale. În anul 2019 au fost eliberate 607 certificate de origine.

In anul 2019 Topul Firmelor a ajuns la a 26-a ediție, iar conform tradiției, performanța și excelența în afaceri au fost premiate și onorate în cadrul Galei „Topul firmelor din județul Arad”, un eveniment cu o rezonanță specială în mediul economic și social al județului nostru. Anul acesta s-au clasat in top 2.425 de companii.

Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară: Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Arad este operator autorizat pentru Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară, registru cu caracter național, care asigură publicitatea eficientă a tuturor tipurilor de garanții mobiliare, aferente contractelor de credit, leasing, concesiune sau altor tipuri de contracte comerciale. În anul 2019 s-au realizat 21 de înscrieri.

Scopul acestui Registru este acela de a asigura agenților economici implicați în diverse raporturi de afaceri, o protecție mărită împotriva riscurilor de neplată a debitorilor, atunci când se găsesc în concurs cu alți creditori.

Activitatea de arbitraj comercial și de mediere a litigiilor: CCIA Arad continuă să promoveze importanța soluționării rapide a litigiilor prin instituția arbitrajului. Curtea de Arbitraj Comercial Intern de pe lângă Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Arad poate pronunța hotărârile arbitrale în termene foarte scurte, de max. 5 luni. În anul 2019 s-au înregistrat 3 dosare pentru soluționarea litigiilor prin arbitraj comercial, din care 2 soluţionate şi unul în curs de soluţionare.

Relația cu membrii și creșterea gradului de reprezentativitate al CCIA Arad

Reprezentativitatea Camerei de Comerț, Industrie şi Agricultură Arad este dată atât de numărul de membri și de ponderea acestora în economia arădeană, cât și de numărul de firme care au apelat la serviciile și la sprijinul nostru de-a lungul timpului. Cu mici fluctuații, numărul de firme membre în anul 2019 s-a menținut în jurul cifrei de 170.

CCIA Arad a participat în calitate de membru la ședințe şi întâlniri de lucru ale următoarelor entități:

Colegiul de Conducere a CCI a României; Comisia mixtă pentru rechiziţii de bunuri şi prestări servicii de interes public a Instituţiei Prefectului Judeţul Arad; Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social pentru Formare Profesională; Consiliul Consultativ al Inspectoratului Școlar Arad; Fundaţia Camerelor de Comerț Dunărene.

Ultimul eveniment al CCIA Arad este petrecerea de Revelion 2020 – la Expo Arad; vor fi două petreceri, în două pavilioane separate, una cu muzică live şi una cu DJ.

Activităţi detaliate în ordine cronologică:

IANUARIE 2019

29 ianuarie 2019: preşedintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici, a primit vizita reprezentanţilor CECZ Budapesta (Central European Cooperation Zone), organizatorul expoziţiei China Smart Expo, un eveniment dedicat firmelor din Europa Centrală şi de Est interesate să stabilească relaţii de afaceri cu parteneri din China. În cadrul vizitei au fost prezentate informaţii despre economia Chinei, posibilităţi de afaceri cu firme chineze, noul model de business chinezesc precum şi câteva detalii premergătoare evenimentului China Smart Expo 2019.

FEBRUARIE 2019

1-3 februarie 2019: Petreceri de Vis, cel mai mare târg de nunți din regiune, în care peste 100 de furnizori din industria organizării de evenimente din România și din afara țării și-au expus ofertele anului 2019. Petreceri de Vis s-a aflat la cea de-a XV-a ediție și a reunit specialiști titrați din domeniu, care își expun serviciile premium. Simultan, alături de Petreceri de Vis 2019, a avut loc târgul de turism Sejururi de Vis, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, în parteneriat cu touroperatorul Prestige Tours, în cadrul căruia vizitatorii au găsit oferte speciale de tip Early Booking, reduceri considerabile valabile doar pe perioada evenimentului, și destinații de vacanțe de vis.

9 februarie 2019: Grupul „Gătim împreună pentru o lume mai bună” alături de cursanţii de la cursul de bucătar ai Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, coordonaţi de doamna profesor Crina Cartis şi Chef Marcela, au organizat, la sediul CCIA Arad, o acţiune caritabilă, în beneficiul Asociaţiei Integra, dedicată copiilor cu sindrom down. Prin această acţiune, copiii au exersat arta gătitului, devenind pentru o după-amiază adevăraţi bucătari.

23-24 februarie 2019: ArpiculturaCCIA Arad, în colaborare cu Asociația Crescătorilor de Albine din România, filiala Arad și cu sprijinul Asociației Fermelor Apicole de Producție și Reproducție din România, a organizat, la Expo Arad, a V-a ediţie a evenimentului Arpicultura. Peste 50 de producători și comercianți au prezentat vizitatorilor o gamă variată de produse terapeutice și cosmetice pe bază de miere, polen, propolis, și surprize cu demonstrații diverse: terapie cu lipitori, tratamente cu venin de albină și multe alte subiecte de interes pentru sănătate.

28 februarie 2019: Workshop „Plan de acțiune pentru transformarea digitală a Aradului”, în cadrul proiectului Digital Cities Challenge (Provocarea Orașelor Digitale). În cadrul întâlnirii au fost discutate și prioritizate măsurile și activitățile concrete în vederea transformării digitale a orașului, stabilindu-se sursele de finanțare și responsabilii pentru implementarea acestora. Workshopul a cuprins și o secțiune specială dedicată uneia dintre temele de interes major identificate de echipa de proiect a Aradului, Open Data (Date Deschise).

MARTIE 2019

5 martie 2019: Vizită oficială a Ambasadorului Republicii Tunisiene, doamna Raja Jhinaoui Ep Ben Ali. Oaspeţii au fost primiţi de către vicepreşedintele CCIA Arad, domnul Gheorghe Leucuţa, la eveniment fiind prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Arad, domnul Iustin Cionca şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din Arad care activează în diverse domenii. Principalul obiectiv al vizitei întreprinse la Arad a fost acela de a consolida relaţiile româno-tunisiene în domeniile economic, comercial şi cultural prin încurajarea colaborării între oamenii de afaceri români şi cei tunisieni şi promovarea vizitelor reciproce.

7-10 martie 2019: Confort Construct & Instal, un eveniment de marcă deja consacrat, care a ajuns la cea de-a XXV-a ediție. Evenimentul s-a adresat atât specialiștilor cât și publicului larg, iar în cadrul acestuia au fost expuse materiale de construcții, tehnologii, echipamente și materiale pentru instalații de încălzire, climatizare, electrice și sanitare, echipamente de pază și protecție antiincendiu, energii regenerabile si multe altele.

8-10 martie 2019: CCIA Arad a participat la Chamber Open Day, eveniment organizat de către CECZ în Visegrad, Ungaria în vederea stabilirii unor coordonate comune cu privire la organizarea evenimentului China Smart Expo 2019.

13 martie 2019: Domnul Gheorghe Seculici, vicepreşedintele CCIR şi președintele CCIA Arad, a participat la Forumul de Afaceri și Investiții România – Spania, la sediul Camerei de Comerț și Industrie a Spaniei. Scopul evenimentului a fost identificarea unor noi căi de colaborare economică bilaterală.

28-30 martie 2019: GastroPan, cel mai mare târg de panificaţie şi HoReCa din Europa de Sud-Est s-a desfaşurat pentru prima data la Expo Arad. Expoziţia a asigurat o legătură profesională între tehnologiile şi soluţiile Europei de Vest şi oportunităţile de afaceri din Europa de Sud-Est. Evenimentul a reunit peste 130 de furnizori din 22 de ţări, amplasaţi în 4 săli expoziţionale totalizând 7.200 metri pătraţi, peste 20.000 de vizitatori au trecut pragul centrului expoziţional Expo Arad şi peste 100 de bucătari, cofetari şi brutari din toate colţurile ţării s-au întrecut pentru câştigarea unor premii precum Pâinea şi Tortul Anului 2019.

APRILIE 2019

12 aprilie 2019: Ambasadorul Iordaniei în vizită la CCIA Arad

Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, domnul Gheorghe Seculici, a primit vizita ES Saker Malkawi, ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei. Au fost dezbătute teme de interes pentru dezvoltarea relațiilor economice și investiționale bilaterale și au fost prezentate posibile căi de acces către noi punți de comunicare între cele două medii de afaceri, cu scopul de a sprijini antreprenorii în dezvoltarea relațiilor economice cu parteneri străini.

18 – 21 aprilie 2019: Târgul Primăverii – târg de flori, grădinărit și bunuri de larg consum – ediția din 2019 a Târgului Primăverii a reunit cei mai buni producători de flori veniți din toate colțurile țării, dar și din străinătate. Noutatea anului 2019: un sector foarte bine dezvoltat din industria handmade: aproximativ 50 de artizani din Arad și Timișoara au expus produse unicat lucrate manual, precum bijuterii, poșete, accesorii, decorațiuni. Iubitorii de lectură s-au bucurat de un târg de carte, în cadrul căruia peste 10 edituri au venit în întâmpinarea cititorilor cu volume pentru toate gusturile.

24 aprilie 2109: Întrevederea preşedintelui Camerei de Comerţ Arad, domnul Gheorghe Seculici, cu secretarul general al Asociaţiei Camerelor de Comerţ Dunărene, domnul Péter Lőrincze. Discuţiile au vizat dezvoltarea unor proiecte comune în accesarea fondurilor disponibile prin Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării, cu accent pe valorificarea oportunităţilor de afaceri oferite de această regiune.

26 aprilie 2019: O importantă delegaţie din Ningbo în vizită la CCIA Arad. Preşedintele Camerei de Comerţ arădene, Gheorghe Seculici, a fost gazda unei importante delegații din oraşul Ningbo, provincia chineză Zhejiang. La eveniment au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, şi viceprimarul municipiului, Călin Bibarţ. În debutul întâlnirii, preşedintele Gheorghe  Seculici a făcut o scurtă prezentare a stării economice a judeţului Arad, a prezentat oportunitățile de investiții în zonele libere Arad și Curtici şi şi-a manifestat disponibilitatea de a sprijini orice iniţiativă chineză în judeţul nostru, menită să consolideze relaţiile economice între Arad şi Ningbo.

Aprilie 2019: CCIA Arad este co-aplicant în cadrul proiectului “Increase Your Opportunities of Networking though Strengthened Digital Information Management System” / Creşterea opotunităţilor de networking prin intermediul unui proiect consolidat de management al informaţiilor digitale – Schema de finanţare pentru dialogul între întreprinderile din Turcia şi UE (TEBD)

Aplicant: Camera de Comerţ şi Industrie Artvin

Buget total: 109.115,64 euro

Obiectiv general: consolidarea cunoaşterii şi înţelegerii reciproce între camerele decomerţ din Turcia şi UE, promovând astfel integrarea comunităţilor de afaceri europene şi turceşti

Durata: 15 luni

MAI 2019

10 – 12 mai 2019: Expo Design Vest – expoziție de design interior – prima ediție Expo Design Vest s-a desfăşurat sub conceptul de Interioare Inteligente; evenimentul a reunit peste 40 de arhitecți, designeri de interior, producători  de mobilă și accesorii, precum și distribuitori din 7 orașe ale țării. Cei peste 3500 de vizitatori, precum și validarea instituțiilor academice importante din regiune au demonstrat interesul mare pentru domeniu, precum și potențialul vădit de creștere a evenimentului. Locaţie: centrul expoziţional Expo Arad

10 mai 2019: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad a lansat proiectul „Cooperare transfrontalieră eficientă cu scopul creșterii ocupării forței de muncă în județele Arad și Békés” – Evenimentul de lansare a proiectului a vizat informarea participanților cu privire la proiect, la activitățile și rezultatele estimate ale acestuia. Proiectul este implementat prin programul Interreg V-A România – Ungaria 2014 – 2020, axa prioritară 3: Îmbunătățirea ocupării forței de muncă și promovarea mobilității forței de muncă transfrontaliere.

Beneficiari proiectului sunt: Fundația Județeană pentru dezvoltarea întreprinderilor Békés şi Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Arad.

Proiectul vizează dezvoltarea pieței forței de muncă și dezvoltarea economică a zonei relevante, consolidarea legăturii transfrontaliere, creșterii ocupării forței de muncă.

21 mai 2019: preşedintele Camerei de Comerţ arădene, Gheorghe Seculici, a fost gazda unei importante delegații din oraşul Changzhou, provincia chineză Jiangsu

În cadrul întâlnirii a fost semnat un acord de parteneriat între CCIA Arad şi CCPIT Changzhou (Consiliul Chinez pentru promovarea comerţului din Changzhou), parteneriat care vine în întâmpinarea inițiativei Belt and Road şi a promovării schimburilor economice şi comerciale între Changzhou şi Arad în domenii precum transport feroviar, construcţii verzi, componente auto, echipament medical, textile, industria alimentară, etc. Delegația chineză din Changzhou, condusă de preşedintele CCPIT Changzhou, domnul JI BIN, a fost prezentă timp de două zile în Arad, 20-21 mai, ocazie cu care au avut loc întâlniri cu reprezentanți ai mai multor instituții și organizații arădene.

IUNIE 2019

3 iunie 2019: Camera de Comerţ Arad a fost gazda unei delegaţii din Csongrad Preşedintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici, a primit vizita unor reprezentanţi ai Camerei de Comerţ din judeţul Csongrád. În cadrul întâlnirii au fost prezentate și dezbătute legăturile economice comerciale bilaterale, oportunitățile de afaceri, activitățile economice externe, dar și posibilitățile de abordare a proiectelor transfrontaliere în vederea întăririi legăturilor comerciale ale mediului de afaceri din cele două țări. Partea maghiară a fost reprezentată de domnul Pál Nemesi – preşedintele Camerei de Comerţ Csongrád, doamna Zsuzsanna Tráserné Oláh –secretar general, membrii colegiului de conducere şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

4 iunie 2019 – întâlnire cu membrii Asociaţiei Camerelor de Comerţ Dunărene (DCCA) la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Budapesta – un reprezentant al CCIA Arad s-a deplasat la Budapesta în vederea unor dezbateri pe tema stabilirii priorităţilor DCCA şi a noului statut. Evenimentul a fost deschis de preşedintele DCCA, domnul András Rév.

11 iunie 2019: întâlniri B2B RO-HU – Camera de Comerț Arad în parteneriat cu Camera de Comerţ Csongrad şi CED Central European Economic Development Network Nonprofit Ltd. prin biroul regional Arad au organizat o sesiune de brokeraj între firme din Ungaria active în sectorul industriei alimentare şi firmele arădene, distribuitori de produse alimentare, furnizori pentru lanțuri de magazine, comercianți, etc.

26 iunie 2019: Semnarea Acordului de Cooperare transfrontalieră între Ungaria şi România

CCIA Arad a semnat acordul de parteneriat transfrontalier dintre patru Camere de comerţ şi industrie din Ungaria (Hajdú-Bihar, Csongrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg şi Békés) şi patru Camere de comerţ şi industrie din România (Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare). Întâlnirea a avut loc la Debrecen, la sediul CCI Hajdú-Bihar, în prezența reprezentanților camerelor de comerț semnatare, a președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Ungariei, oficialilor administrației publice la nivel regional și național din Ungaria și ai mass media. CCIA Arad a fost reprezentată de domnul Gheorghe Leucuţa, vicepreşedinte al CCIA Arad.

IULIE 2019

31 iulie 2019: Camera de Comert, Industrie şi Agricultura Arad a organizat evenimentul de lansare a proiectului european: EU Business Dialogue- Increase Your Opportunities of Networking Through Strengthened Digital Information Management System, derulat în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Artvin, Turcia.

AUGUST 2019

SEPTEMBRIE 2019

13 septembrie 2019: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad în parteneriat cu Fundația Județeană pentru dezvoltarea întreprinderilor Békés au organizat un eveniment de informare în cadrul proiectului „Cooperare transfrontalieră eficientă cu scopul creșterii ocupării forței de muncă în județele Arad și Békés”. În cadrul acestui eveniment a fost prezentată viitoarea platforma cu baza de date imobiliară privind zonele de investiţie din judeţele Arad şi Békés.

12-15 septembrie 2019 – ediţie aniversară Agromalim: Agromalim 2019 a încununat cu succes cei 30 de ani de susţinere a agriculturii româneşti. Organizată pe o suprafaţă de 31.300 de metri pătraţi în exterior şi  4.150 în interior, Agromalim 2019 a adus laolaltă peste 250 de expozanți şi 16.149 de vizitatori.

18 septembrie 2019: CCIA Arad în parteneriat cu filiala Arad a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) şi Uniunea Generală a Industriașilor din România – Filiala Arad, au organizat, la Expo Arad, seminarul cu tema TOP 10 greșeli la încheierea contractului individual de muncă. În cadrul seminarului au fost prezentate în mod detaliat cele mai frecvente greşeli realizate la încheierea și modificarea unui contract invidual de muncă, precum și soluțiile pentru evitarea acestora.

20 septembrie 2019: un reprezentant al producătorului sloven de electrocasnice, Gorenje, domnul Vasja Platovšek – Development of New Purchasing Markets, a efectuat o vizită la sediul CCIA Arad pentru a se informa despre oportunităţile de colaborare între membrii CCIA Arad şi compania Gorenje.

24 septembrie 2019: Reprezentanţi din patru ţări din domeniul turismului s-au întâlnit la sediul Camerei de Comerţ Arădene pentru a dezbate teme de interes pentru promovarea şi dezvoltarea activităţilor tursimului alternativ. Ţările reprezentate în cadrul întâlnirii au fost: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia şi Muntenegru.

OCTOMBRIE 2019

11 octombrie 2019TOPUL FIRMELOR, ediţia 26 – Anul acesta au intrat în clasament un număr total de 2.425 de companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate, din care 769 din sectorul servicii, 703 din comerţ, 452 din industrie, 198 din construcții, 132 din agricultură, silvicultură și pescuit, 99 din turism şi 72 din cercetare-dezvoltare și high-tech.

NOIEMBRIE 2019

7 – 9 noiembrie 2019: târg internațional de medicină AR-MEDICA. Cea de-a 26-a ediţie s-a bucurat de prezenţa a peste 4.000 de reprezentanți din sistemului de sănătate public și privat şi peste 100 de expozanți din ţară și străinătate.

21 noiembrie 2019: Președintele CCIA, Gheorghe Seculici, a participat Gala de Binefacere a Antreprenorilor Italieni, organizată de Camera de Comerţ, Italiană pentu Romania în colaborare cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş sub înaltul patronaj al Ambasadei Italiei la Bucureşti.

25 noiembrie 2019: Președintele CCIA, Gheorghe Seculici, a participat la aniversarea celor 20 de ani de la înființarea Secțiunii Ungaro-Române a Camerei de Comerț și Industrie a Ungariei, evenimentorganizat în orașul Békéscsaba în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a județului Békés.

28 noiembrie 2019: Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad şi Conferintele BTL Design împreună cu Partenerul Principal CEC BANK au organizat, la Expo Arad, o dezbatere deschisă cu tema „Soluţii pentru dezvoltarea sectorului IMM”. Evenimentul şi-a propus o abordare pragmatică, orientată spre găsirea de soluţii la problemele reale cu care se confruntă sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii.

DECEMBRIE 2019

31 decembrie 2019: Revelion 2020 – la Expo Arad – două petreceri, în două pavilioane separate, una cu muzică live şi una cu DJ.

CURSURI ianuarie – decembrie 2019

 • Administrator condominii
 • Bucătar
 • Manager proiect
 • Consilier pentru dezvoltare personală
 • Expert achiziţii publice
 • Inspector / Referent Resurse Umane
 • Contabil
 • Inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă
 • Responsabil mediu
 • Competenţe antreprenoriale
 • Formator
 • GDPR (3 serii)
 • Competenţe antreprenoriale
Distribuie articolul
Contrapunct News Logo