sâmbătă, 9 iulie 2022

CE AM ÎNȚELES DIN PRIMA ZI DE AOA 2022

de Basil Mureșan

Am trecut de jumate de secol. Asta înseamnă că am văzut și trăit și făcut destule. Dacă nu chiar multe. Ca urmare, am tendința să fiu câteodată sictirit, câteodată circumspect, câteodată cu o mai mult sau mai puțin politicoasă poftă de căscat. Iar un festival este, de obicei, un moment în care pot comenta mai mult, mai abitir și mai veninos decât de obicei. Sunt momente când cred că, dacă mi-aș mușca limba, aș muri otrăvit. și toate astea s-ar întâmpla dacă aș fi ca majoritatea celor de vârsta mea, îi știți, cei nostalgici, acriți, serioși, la casa lor. Ăia cu neveste pe nume Rodi sau Nuți sau Dorina, cu freze scurte în spate și tonuri de albastru-violet în păr. Doar că eu sunt altfel. I am fuckin altfel. Așa că îmi plac locurile unde, din când în când, aud muzică bună. Că foarte bună aud la mine acasă.

Hai să vă spun ce mi-a plăcut la prima zi de AOA. Și ce nu mi-a plăcut. Mi-a plăcut sound-ul. Cineva a calibrat bine înaltele, mediile și bașii. Mai bine decât în alte dăți. Mi-a plăcut starea de siguranță. Mi-a plăcut că e mai curat decât în alte dăți. Asta ține mult de cei care vin la show-uri. Mi-au plăcut luminile. Mi-a plăcut Mafia, care au făcut show, ca în vremurile mai bune pe care le-am prins împreună. Chiar dacă prietenul și colegul meu Miși Molnar nu e de acord, mi-au plăcut cei de la Șatra Benz. Am și un interviu cu ei, vine zilele viitoare. Mi-a plăcut sentimentul că se întâmplă ceva în Arad, ceva fain, ceva aproape apolitic. Zic aproape, că știți voi de ce. Mi-a plăcut că am văzut și pesediști la concerte, ar fi venit și în alte dăți, dar nah, știți voi de ce nu au ajuns. Mi-a plăcut gașca de la presă. Maxim.

Cu excepția lui Mike Kross, nu prea am fost dat pe spate de seturile DJ-ilor. Am văzut cine va cânta zilele viitoare, și nu prea mă bucur de ordinea artiștilor. E ca și cum ai amesteca lintea cu piureul de banane și ceapa murată. Dar poate mă înșel. Nu mi-a plăcut patima celor anti AOA și pro AOA. De pe rețelele sociale, zic. Cred, sincer, că e momentul să ne calmăm cu toții. Avem timp după aia să aruncăm cu rahați. Nu mi-a plăcut un anume snobism arătat e oameni care nu prea au motive sau mijloace să fie snobi.

Dar astea țin mai mult de public, nu de organizare. Așa că pot spune că prima seară de AOA a fost ok. Așa că pun poze cu oameni faini. Și cu mine, of course.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo