marți, 17 septembrie 2019

Ceasurile inteligente Apple Watch Series 5 lansate cu mai multe caracteristici de sănătate

de Basil Mureșan

Apple tocmai a anunțat cea mai recentă generație a dispozitivelor sale purtabile pentru fitness Apple Watch. Compania americană a lansat Apple Watch Series 5 alături de seria iPhone 11. În timp ce noua serie iPhone 11 a atras cea mai mare atenție, noua serie Apple Watch vine și ea cu mai multe funcții noi.

În primul rând, ceasurile inteligente vor păstra aceeași formă ca originalul Apple Watch. Ecranul în formă dreptunghiulară și același buton alături. Prin urmare, nu există modificări drastice ale limbajului de design.

Fiind cea de-a cincea iterație a unuia dintre cele mai bine vândute dispozitive de fitness, Apple Watch și suita sa de aplicații se concentrează pe fitness-ul utilizatorului, biometrie și monitorizarea sănătății. Seria Watch 5 va avea un afișaj Always-on Display la livrare, spune Apple, aceeași durată de viață a bateriei de 18 ore, ca și modelele anterioare. Este ceva ce au avut alte ceasuri inteligente cum ar fi Samsung Galaxy Active și suntem încântați să vedem că vine pe Apple Watch.

Conform site-ului CNet.com, la fel ca și alte ceasuri inteligente, în special ceasurile cu procesor Snapdragon 3100 de anul trecut, fețele ceasurilor de culoare intră într-un mod de iluminare mai slab, când întoarceți încheietura. Modul Always-on Display funcționează doar atunci când ceasul este pe încheietura mâinii și are fețele de ceas Apple și aplicația Workout.

Alte caracteristici includ o busolă nativă și apelul internațional de urgență. Ambele par bune pentru orice situație proastă în care s-ar putea ajunge. Din păcate, ultima caracteristică (apeluri de urgență) este disponibilă numai pe versiunea LTE a ceasului. Smartwatch-urile au, de asemenea, impermeabilitate, senzor cardiac și toate caracteristicile de fitness pe care le-a avut Apple Watch seria 4.

Există, de asemenea, o nouă aplicație Noise. Această aplicație vă anunță când zgomotul devine prea puternic și vă poate deteriora auzul. Aplicația Noise trebuie utilizată în medii care vă pot deteriora auzul pentru perioade lungi de timp.

Seria Apple Watch 5 vine cu o nouă caracteristică de urmărire a ciclului lunar pentru femei. Își pot urmări ciclurile menstruale și pot avea predicții cu privire la momentul în care ar trebui să fie fertile. Aceasta este disponibilă și în aplicația pentru sănătate în iOS, astfel încât să o puteți obține și pe telefon.

Apple Watch seria 5 este acum disponibilă pentru pre-comandă și va fi la vânzare în magazine pe 20 septembrie. Apple Watch Series 5 va veni în mai multe modele. Primul model, cel fără conexiune mobilă pornește de la un punct de preț de 399 USD iar cel cu o conexiune celulară (LTE) costă aproximativ 499 USD. Cele mai scumpe, Apple Watch Edition Titan porneşte de la 799/899 dolari în funcție de dimensiune (40/44 mm). Varianta Apple Watch seria 5 Edition Ceramic este listată la 1.299$ (40 mm) şi 1.399$ varianta de 44 mm. Există, de asemenea, un model Hermes și un model Nike.

Sursa foto:  James Martin / CNET.com

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo