sâmbătă, 11 decembrie 2021

Ceasurile inteligente Samsung cresc cota de piață WearOS, dar Apple rămâne numărul 1

de Valentin Iacob

Datorită noii serii Galaxy Watch 4, Samsung a reușit să ajungă pe locul doi în rândul furnizorilor de ceasuri inteligente la nivel global. Apple a rămas numărul unu, dar și-a pierdut temporar o parte din cota de piață din cauza lansării întârziate a seriei Apple Watch Series 7.

După cum au constatat cercetătorii de la compania de studiu de piață Counterpoint Research în statisticile pentru Q3 2021 pe piața de wearable, introducerea celor mai recente smartwatch-uri cu Wear OS de la Samsung a adus un impuls semnificativ în ceea ce privește popularitatea noului sistem de operare Google pentru purtabile. Conform site-ului german WinFuture, seria Galaxy Watch 4 s-a vândut foarte bine până acum, iar cota de piață a companiei Samsung în wearable a crescut semnificativ.

Counterpoint Research nu oferă cifre exacte pentru cotele de piață ale producătorilor respectivi de dispozitive, dar a arătat clar că Samsung este acum din nou pe locul doi pe piața de wearable, înaintea Huawei. Compania chineză este în continuare în cădere liberă în materie de smartphone-uri și smartwatch-uri, în urma sancțiunilor guvernului american. Apple a rămas lider de piață cu o cotă care a scăzut ușor cu 10% și foarte probabil să-șimențină această poziție și în Q4 2021 odată cu introducerea Apple Watch Series 7.

Cifrele de vânzări pentru seria Galaxy Watch 4, care rulează cu noul sistem de operare Wear OS, sunt semnificativ mai mari decât se aștepta. Compania Counterpoint Research remarcă în mod special vânzările mari de Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic din Europa și SUA. Pentru Google, acest lucru înseamnă și creșterea cotei de piață a sistemului său de operare pentru smartwatch-uri Wear OS. Acesta a crescut brusc datorită lansării ceasurilor inteligente Samsung care sunt acum echipate Wear OS 3. Cota de piață Google Wear OS este acum de 17%, după ce anterior era puțin trei sau patru procente.

În același timp, în special ceasurile inteligente mai ieftine rămân foarte populare, deoarece majoritatea vânzărilor din ultimele luni au fost din nou realizate de grupul „alții”. Acesta rezumă un număr mare de furnizori mai mici care își vând în cea mai mare parte produsele cu sisteme de operare proprietare fără suport larg pentru aplicații și, de fapt, au întotdeauna prețuri semnificativ mai mici decâtSamsung sau Apple. Pentru a plasa și WearOS în segmentele de preț mai mici, Samsung va aduce probabil în curând pe piață ceasuri inteligente mai ieftine, conform prognozei Counterpoint.

Sursa foto: Counterpoint Research

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo