vineri, 17 februarie 2023

Centrul Militar din Arad împlinește 55 de ani

de Valentin Iacob

Cu această ocazie, la evenimentul festiv organizat la Cercul Militar, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Bulbuc, s-a adresat oficialilor și colaboratorilor Centrului, cu un mesaj care punctează etapele prin care a trecut instituția respectivă în ultimele decenii.

„ Nu cred că există bărbați din generația mea care să nu fi trecut de porțile de fier al Centrului Militar, unii cu sufletul strâns de emoție, alții bucuroși că fac un pas spre validare, spre formarea lor ca piloni ai familiei și ai societății.

La ceas de sărbătoare, asta mi-am și propus să punctez: rolul pe care Centrul Militar l-a avut și îl are în selectarea celor în care ne punem încrederea pentru asigurarea siguranței și stabilității țării. A intervenit o mutație în felul în care Centrul Militar este perceput. Cu trei decenii și chiar mai bine, în urmă, era o instituție cazonă, aș spune poate chiar rigidă, prin natura misiunii sale. Tinerii veneau aici obligați, forțați de lege, vrând-nevrând. A urmat o altă perioadă, după desființarea serviciului militar obligatoriu, când interesul față de cariera militară a scăzut dramatic. În ultimii ani s-a produs însă o mutație spectaculoasă și generații de băieți și fete se înrolează voluntar, există o concurență tot mai mare și pentru studiile militare, și pentru cariera militară. De aceea, eu cred că acești 55 de ani, care pentru o persoană înseamnă floarea vârstei, și pentru dvs. este un moment de forță, de putere de muncă, de resurse care sunt folosite corect, în interes național.”

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo