miercuri, 17 mai 2023

Compania HTC se pregătește să lanseze un nou telefon

de Valentin Iacob

Legendarul HTC se pare că se pregătește să lanseze un nou telefon premium. A trecut ceva timp de când cunoscutul și apreciatul producător HTC a lansat pe piață un telefon. Ultima dată când am ajuns să ne jucăm cu un telefon HTC de nivel înalt a fost HTC U12+ din 2018. Avea multe lucruri interesante pentru acea perioadă, cum ar fi un spate transparent și un design complet fără butoane (da, pe atunci cool), dar în cele din urmă îi lipsea ceva pentru a distrage atenția de la iPhone Xs și Galaxy S9.

Dar se pare că HTC(High Tech Computer Corporation) se pregătește să mai de-a o lovitură pe piață, potrivit Phone Arena. Foarte recent, compania a anunțat două noi telefoane entry-level – HTC Wildfire E2 Play și Wildfire E3 Plus. Și da, se pare că HTAC nu a învățat prea multe pentru că, din nou, avem două telefoane cu scheme de denumire complet confuze și caracteristici generale dezamăgitoare.

Bine, corect, acele dispozitive sunt destinate piețelor în curs de dezvoltare și probabil vor avea lansări limitate în locuri foarte specifice din lume. Dar, iată acum suntem răsfățați cu ceva super… Pe site-ul de testare Geekbench a apărut un nou telefon HTC U23 Pro. Până acum, numele HTC U era rezervat pentru telefoanele emblematice și nu avem nici un motiv să credem că s-au schimbat lucrurile. Mai ales că are sufixul Pro. La cum stăteau lucrurile înainte, probabil Samsung și Apple cu Galaxy S23 și iPhone 14 Pro ar trebui să cadă pe gânduri în privința lui HTC U23 Pro.

Pe Geekbench viitorul telefon HTC a fost testat cu procesorul octa-core Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1. Nu este cel mai performant de pe piață, dar este un cip foarte bun.Acestprocesor a fost lansat în 2022 și este menit să intre în telefoane de jocuri mai orientate spre buget. Qualcomm l-a echipat cu toată tehnologia sa pentru răspuns rapid la atingere, sunet spațial, captură izolată a vocii și o haptică impecabilă și a renunțat la departamentul camerei și nucleele de performanță pentru a-l face mai accesibil.

De ce numim HTC legendar? Ei bine, compania a lansat primul telefon Android – HTC Dream, încă din 2008. Acesta a combinat ideea unui ecran tactil complet, a-la iPhone, cu o tastatură QWERTY, pentru a rezulta cunoscutele BlackBerry.

HTC a continuat să producă telefoane foarte rezistente și bine concepute care au ajuns în mâinile multor utilizatori. Apoi compania a reușit cumva să inoveze, an de an, într-un mod care a diferențiat-o de concurență. Între timp nu a mai avut succes din varii cauze, dar suntem bucuroși să vedem că vrea să revină.

În acest moment, HTC nu a spus nimic despre viitorul său telefon, așa că suntem aproape în ceață. Dar apariția pe Geekbench de obicei arată că un telefon este aproape gata să fie lansat. Momentan nu știm când HTC U23 Pro va fi lansat și nici cât va costa.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo