vineri, 27 octombrie 2023

Consiliul Județean alocă bani pentru repararea unei grădinițe unde curgea apa din dozele de curent

de Valentin Iacob

Primăria Comunei Mișca investește în reabilitarea  interioară și exterioară a grădiniței. Consiliul Județean Arad a alocat astăzi, pentru asta, suma de 120 mii lei.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a declarat că există o tendință remarcabilă în tot județul pentru reabilitarea grădinițelor, în ultimii doi-trei ani, într-o asociere a administrațiilor locale cu societatea civilă și cu mediul de afaceri. „Faptul că și într-o comunitate ca Mișca există această dorință se explică prin dorința administrației locale de a oferi condiții mai bune copiilor, dar și motive ca părinții acestora să nu fie tentați să părăsească localitatea. Susținem inițiativa și cofinanțăm lucrările la grădiniță, pentru că le considerăm importante”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad.

Un număr de 46 de copii frecventează grădinița de la Mișca. Investiția cofinanțată de Consiliul Județean era necesară din cauza stării de degradare a clădirii, plină de igrasie și cu rețeaua electrică defectă.

„Am fost informați că din dozele de curent curgea apă, și se punea astfel în pericol siguranța copiilor. Grădinița nu putea funcționa astfel și îl felicit pe domnul primar că a decis să își concentreze efortul pe punerea în siguranță a preșcolarilor. Sigur, într-o astfel de situație, am aprobat fără discuții solicitarea Primăriei din Mișca și suntem mulțumiți că lucrările se desfășoară în ritm rapid”, a declarat președintele Iustin Cionca.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo