joi, 4 martie 2021

Consulul onorific al Austriei în vestul țării, discuție despre agricultura Aradului și Via Habsburg, la Consiliul Județean

de Valentin Iacob

Consulul onorific al Austriei la Timișoara, dl Georg Bardeau, reprezentant pentru întreaga zonă de vest a României pentru statul austriac, a făcut astăzi o primă vizită de lucru la Consiliul Județean Arad. Consulul onorific este în funcție din luna octombrie 2020.

La Consiliul Județean Arad au fost atinse teme ca potențiale colaborări între landuri austriece și județe din vestul României, în domenii ca economie, cultură, social, educație și agricultură.

„Am oferit sprijin și un schimb de experiență în ce privește sistemul de organizare a cooperativelor agricole și a Camerelor Agricole din Austria”, a precizat consulul onorific. A fost pusă în discuție și o relație de colaborare mai strânsă între județul Arad și un land austriac.

O altă discuție s-a axat pe sprijinul necesar ca Aradul să fie inclus pe Via Habsburg, demers inițiat de Consiliul Județean anul trecut.

„Avem legături strânse cu spațiul austriac, unele din istoria noastră comună, altele din economia actuală a județului Arad. Mă bucură numirea domnului consul onorific, pentru că este un om pragmatic și îmi doresc să construim împreună proiecte concrete”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo