luni, 16 martie 2020

#coronavirus – un bluf sau realite? #fakenews #ePanicăMAN

de Mihai Molnar

Când se va termina această harababură, controversă şi pandemie? De ce ar fi bine să nu ne panicăm? Ce-ar fi dacă am face dragoste pe vremea coronavirusului?

Există şi părţi bune. Unu la mână! Ne diversificăm vocabularul şi băgăm bine la cap ce înseamnă cuvântul “pandemie”. Pentru cei care încă nu s-au documentat sau poate au înţeles ceva greşit de pe vreo pagină mai dubioasă, pandemia este o epidemie care se extinde pe un teritoriu foarte mare, în mai multe țări sau continente. Pentru mai multe detalii click AICI


Informează-te doar din surse oficiale! – Guvernul României

De-a lungul istoriei, au existat o serie de pandemii de boli precum variola sau tuberculoza. Una dintre cele mai devastatoare pandemii a fost Moartea Neagră, care a secerat milioane de vieţi. Actualele pandemii sunt HIV/SIDA și boala coronavirusului 2019 (COVID-19). mai multe detalii: https://ro.wikipedia.org/wiki/Pandemie

Din păcate, la ora actuală, problema majoră nu este Covid-19. Problema noastră este pandemia virusului fricii. Mass-media este captată de Coronavirus. Este foarte bine venită această îngrijorare masivă, chiar şi pregătirea pentru diferite scenarii, dar toate au o limită.

Câteva zile am stat cu ochii ţintiţi în telefon şi tv, ştiri şi breaking news-uri care mai de care, şi mi-am pus următoarea întrebare: de ce este o prioritate pentru noi dacă alte ţări gestionează mai bine ca noi această criză? Ar trebui să decidem: să trăiască sau să moară capra vecinului?!?

De exemplu, în Germania, Angela Merkel a vorbit deschis şi sincer despre virus, a prezis că 70% din populaţia Germaniei ar putea fi infectată cu acest Covid-19, iar pieţele nu s-au prăbuşit. Singapore, statul care a reușit să țină sub control COVID-19, a creat o aplicaţie de urmărire şi raportare a persoanelor identificate cu virus sau a celor intrate în carantină/autoizolare, astfel au reuşit să urmărească răspândirea virusului. Marea Britanie face ce poate mai bine. Dacă tot au avut Brexit, acum continuă şi îşi fac de cap cum doresc ei. Italia – come se dice… suntem alături de voi şi vă dorim însănătoşire grabnică… Dar nu facem aici o analiză pe caz. Important este că fiecare stat face ce, când, unde şi cum poate. Între timp, la noi în ţară, cele mai importante preocupări sunt: cumpărăturile (mai ales hârtia igienică – de ce?); generare de panică (mulţumim Antena3 şi altor publicaţii online – sper să vă inchidă – doar pentru că de azi se poate) şi nu în ultimul rând lipsa totală de prevenţie (chiar dacă autorităţile fac tot ce le stă în putere).

Oare acest Coronavirus are părţi bune şi/sau pozitive? Avem destule motive să fim optimişti? În aceste momente grele, când ne dăm seama cât de importantă e igiena personală, mai ales spălatul pe mâini, eu cred că răspunsul este (trei de) DA.

Dacă citim cu atenţie ştirile importante din publicaţii reale şi de încredere, ne dăm seama că avem sufieciente motive să credem că există, sau vor exista, soluţii de a combate, pe viitor de a preveni, acest virus. Iar soluţia nu e golirea magazinelor. #avizamatorilor

Ştim cu ce ne luptăm, adică ştim ce este Covid-19.

În Iunie 1981 se primeau raportări care descriu o boală nouă. Abia în 1983 s-a reuşit identificarea, detectarea şi confirmarea cauzei bolii, adică virusul HIV (Sida).

Primele cazuri de pneumonie severă au fost raportate în China la finele lunii Decembrie 2019, iar pe 7 Ianuarie 2020 virusul a fost deja identificat. Genomul a fost disponibil din 10 Ianuarie 2020, iar din 13 Ianuarie 2020 exista testul pentru detectarea pneumoniei.
Virusul se numeşte “SARS-CoV-2”, iar boala cauzată de virus se numeşte Coronavirus 2019 (prescurtat COVID-19). Virusul SARS-CoV-2 este un betacoronavirus, la fel ca MERS-CoV și SARS-CoV. Toate aceste trei virusuri își au originea în lilieci, iar analizele genetice au confirmat că are origine naturală (se presupune că a apărut spre finele lunii noiembrie, începutul lunii Decembrie 2019). N.R. mi-ar fi plăcut, dar nu. Nu putem vorbi de Resident Evil! aici trailer pentru necunoscători.

Măsurile dramatice impuse de China, izolarea şi controlul încep să dea rezultate. De câteva zile se poate observa un număr tot mai scăzut de cazuri raportate. Monitorizarea detailată se realizează în foarte multe ţări, inclusiv in România, focarele au fost identificate astfel controlul se face mai uşor.
80% din cazuri sunt uşoare, 14% pot provoca pneumonii severe, iar la 5% pot deveni cazuri severe sau chiar fatale.
O problemă majoră în raportări este evidenţierea numărului de cazuri confirmate şi a numărului de decese, fără a pune accent şi pe numărul persoanelor vindecate. La ora actuală există de 12 ori mai multe cazuri vindecate decât decese. Dacă vreţi să urmăriţi în timp real evoluţia pandemiei accesaţi cu încredere acest link

Simptomele sunt atât de uşoare la copii, încât pot trece neobservate. Până acum, persoanele sub 20 de ani reprezintă 3% din totalul cazurilor de îmbolnăviri, iar mortalitatea la persoanele între 10-39 de ani este de 0,2%. La această dată nu s-a înregistrat nici un deces la copii cu vârste cuprinse între 0 şi 9 ani. Sursa şi detalii: aici – data preluării: 16.03.2020

Suntem în secolul XXI! Nu-mi vine să cred că trebuie să subliniem şi să atragem atenţia asupra igienei personale. Spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun este cea mai eficientă metodă de a evita noua boală. Conform unor studii neoficiale, putem preveni contactarea virusului într-un singur minut prin curăţarea suprafeţelor cu o soluție de etanol (62-71% alcool), peroxid de hidrogen, cunoscut sub denumirea comună de apă oxigenată (0,5% peroxid de hidrogen) sau hipoclorit de sodiu (0,1% înălbitor).

Cercetătorii lucrează împreună, uniţi şi fără oprire!

Pandemia de gripă din 1918 a provocat peste 25 de milioane de decese în mai puțin de 25 de săptămâni. S-ar putea întâmpla ceva similar acum? NU! În 2020 suntem pregătiţi, iar lupta împotriva unei pandemii este dusă de companii farmaceutice moderne, care au un singur scop: realizarea vaccinului.

În 2003, cercetătorii şi companiile farmaceutice şi-au învăţat lecţia. Odată cu epidemia SARS, articolele ştiinţifice nu erau publicate gratuit şi lipsea cu desăvârşire o cooperarea ştiinţifică mondială. Cele mai multe articole verificate nu puteau fi accesate direct, şi exista o concurenţă între cercetători şi companii.

Covid-19 se pare că a reuşit imposibilul! La nici o lună după apariţia primelor cazuri de Coronavirus, revistele ştiinţifice – inclusiv PubMed (PubMed este o bază de date ce conține articole în limba engleză, în principal din domeniul medicinei, pe teme biomedicale și biotehnologice) – au publicat peste 160 de articole verificate, toate cu acces gratuit. (n.r. există un număr mult mai mare de articole, dar nu au fost încă revizuite) Aceste articole au fost scrise de peste 800 de cercetători/autori, şi subliniem, sunt cu acces gratuit.

Prevenirea nu e prioritate. La ora actuală, prioritatea este identificarea unui tratament pentru persoanele bolnave. Există peste 80 de studii clinice care analizează tratamentele oferite pacienţilor. Vorbim de medicamente antivirale care au fost utilizate pentru alte infecţii, sunt aprobate şi se ştie că nu prezintă pericol pentru pacienţi. Un exemplu concret este Remdesivir, medicamentul antiviral cu cel mai mare potențial terapeutic. Dar, din mai multe zone s-au raportat rezultate bune folosind şi Clorochina, un medicament antimalaric.

Majoritatea companiilor farmaceutice lucrează la diferite forme de vaccin. Există vaccinuri prototip şi există confirmări oficiale din mai multe laboratoare că s-au început testele pe animale. Cele mai optimiste voci susţin că în maxim o lună se vor începe testele pe oameni.

Răspunsul la întrebarea „coronavirus – un bluf sau realite?” se află printre rânduri. Dacă citiţi articole din surse neoficiale şi neverificate, atunci probabil ştiţi deja că Noua Ordine Mondială va prelua conducerea lumii! Ei trimit forţele armate. Aceste forţe armate sunt planul B, în cazul în care coronavirusul nu-şi face treaba aşa cum vor ei şi George Soros controlează toată nebunia asta. Şi să nu uităm de faptul că suntem prea mulţi, deci exterminarea populaţiei e planificată! Ce aţi păţit măi oameni buni? #fakenews 

Dacă nu faceţi parte din categoria mai sus amintită şi sunteţi o persoană responsabilă, atunci vă pot spune următorul lucru: dacă vă informaţi corect, atunci nu aveţi de ce să vă panicaţi! Epidemia de panică şi isterie e mai gravă decât infecția cu coronavirus! Hope for the best, but prepare for the worst!

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo