luni, 2 martie 2020

Cu Sami Caba despre sănătate și coronavirus

de developer

Una dintre problemele cele mai importante ale omenirii, una care ne marchează oriunde am fi, este sănătatea și sistemul prin care o comunitate se îngrijește de ea și de cei care au pierdut-o.

Sănătatea reprezintă un domeniu strategic ce vizează inclusiv și siguranța națională, pe cale de consecință, ca viitor primar al Aradului, domeniul sănătății va reprezenta pentru mine o prioritate de maximă importanță.

Noi, cei din Arad, din păcate, suntem fruntași la cancer(locul 1 in România), boli cardiovasculare, cazuri de diabet peste 30.000, TBC peste 25.000 de cazuri înregistrate, ceea ce ne arată unde ne aflăm acum și faptul că Aradul nu este pregătit pentru a face fată în caz de forță majoră, așa cum se întâmplă mai nou în lume cu infecția pornită din China.

În concluzie se impune o analiză serioasă în domeniul sănătății pentru a identica în amănunt cauzele acestei situații și a lua măsuri urgente necesare pentru a diminua efectele și consecințele.

În ceea ce mă privește, dacă voi ajunge primar al Aradului, voi aloca un buget mai mare pentru sănătate, voi propune în consiliul municipal alocarea de fonduri pentru un nou spital municipal, probabil în zona Subcetate. De asemenea un spital regional cu sprijinul guvernului și vom pune la dispoziție terenul unde vom construi prin diverse surse de finanțare nerambursabile un mic cartier lângă spital destinat cadrelor medicale.

Pentru a opri plecarea cadrelor medicale și atragerea celor mai buni vom acorda prime speciale de merit pentru lucrătorii din sistemul de sănătate în timp ce medicii de familie și medicii din școli vor fi sprijiniți cu diferite programe de finanțare pentru a dota cât mai bine cabinetele lor medicale.

O viața civilizată și în serviciul comunității începe cu asigurarea condițiilor unei vieți sănătoase înainte de toate.

Epidemia care ne amenință în această zile scoate în evidență importanța chestiunii, adevărul elementar că poți să ai de toate, dacă îți pierzi sănătatea nu te mai poți bucura de nimic.

Eu Cred că putem avea un oraș sănătos, dar pentru vindecarea Aradului trebuie să începem chiar cu sănătatea!

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo