luni, 13 iulie 2020

CUM SĂ CUCEREȘTI PE CINEVA ÎN ZECE PAȘI

de Basil Mureșan

E cald, e fără mască, e cu amenințare. Pe scurt, e vremea idilelor de vară. Și, așa cum e potrivit să ai un ghid de stat la soare, să nu faci insolație, tot așa e bine să ai habar și care sunt pașii pentru a cuceri pe cineva din sexul opus. Pentru informații despre cum să agăți persoane de același sex, nu treceți pe la mine, sau treceți, că vă trimit la altcineva. Câteva sfaturi sunt binevenite, anyway.

Deci, dacă ești bărbat, zece pași pentru a cuceri o femeie. Primul: fii frumos. Nu neapărat în versiunea standard, oricum standardul se schimbă nu numai de la o femeie la alta, ci chiar de la o clipă la alta. Ideea e să ai corpul pe care ți l-ai dorit tu întotdeauna. Eu merg mai târziu să-l dezgrop.

Pasul doi: pari încrezător. Atitudinea ta trebuie să arate că știi ce faci, chiar dacă habar nu ai. Poți afișa și puțină aroganță, nu strică niciodată. Fii ca și sosul de soia scump. Nu se știe dacă ești mai bun, dar ești mai greu de atins, că ești pe raftul de sus. Într-adevăr, tu dai amenzi pentru Recons, și ea are Maybach, dar va aprecia felul în care îți miști mâinile când rupi chitanța, dacă o faci cu stil.

Trebuie să ai un nume cool. Nimeni nu se combină cu Pafnutie Căcărău, fii sigur e asta. Îți trebuie un prenume cu greutate, și un nume care sună oarecum ceremonios. Dacă vrei s-o dai pe artistic, ai nevoie de un prenume care să amintească de poezie, sau să sune exotic. E important. Nu toți au norocul să se numească Basil Mureșan.

Dacă ajungi, printr-o minune, la conversație, nu te grăbi. Și, mai ales, dă răspunsuri vagi la întrebări personale. De exemplu, dacă ești întrebat dacă ești într-o relație, povestește despre implicarea unui prieten imaginar în criza din Congo, în 1998. Sau, dacă vârsta recipientei e mai mică, schimbă țara și anul. Crize sunt tot timpul, pe alese. Dacă nu știe ce-i aia Congo, mai bine nu.

Arată că ai un stil de viață sănătos. Femeile confundă de multe ori dragostea cu stabilitatea, așa că trebuie să o faci să creadă că vei sta mult pe pământul ăsta. Dar nu trebuie să exagerezi, așa că nu o agăța de tine când te duci să faci cățărări, mai ales dacă ție nu îți plac. Comandă un fresh, dar ține cocaina aproape. Că poate e pe vicii, și trebuie să plusezi în zona aia.

Dă impresia că ești bogat. Nu foarte bogat, că atunci intimidezi. Un Audi din 2015 e bun, un Lamborghini e mai puțin bun. La fel, e mișto să ai un apartament spațios, o casă e mai aiurea, că își pune problema curățeniei. Și ești mâncat. Restaurantele unde o scoți trebuie să fie ok, dar nu prea selecte, că nu se vede cu prietenele acolo, să crape alea de ciudă că a dat norocul peste ea.

Pasul șapte: trebuie să miroși frumos întotdeauna. Să ai minimum două ape de toaletă și o apă de parfum. Bineînțeles, trebuie să te și speli înainte, altfel n-are rost. O să miroși ca un căcat într-o pădure de conifere. Trebuie să pari îngrijit, dar nițel neatent, că altfel e clar că joci în tabăra adversă.

Arată-i că ești dispus să o asculți. Dacă ajungi la faza la care îți povestește diverse platitudini, încearcă să găsești chestii interesante în povestea ei, și agață-te de ele cu disperarea unui om prins de cutremur. Dacă are o bârfă, fii părtaș la ea. Că doar nu se vede cu fetele din cauză de tine. Asumă-ți toată situația, și fii aclo. Da, știu că e greu, dar asta e.

Fă-o să râdă. Femeile, șocant, apreciază umorul. Chiar și cel sarcastic. Dar fii haios, nu clovn. Și nu penibil. Ține minte, întotdeauna e bine să faci o femeie să râdă atunci când ești îmbrăcat. Dacă asta se întâmplă atunci când te dezbraci, e de rău, e de foarte rău.

Zece. Încearcă să îi dai impresia că ai citit mult, că știi multe, că ești curajos, că ești harnic, că nu te uiți după alte femei, că nu dai inimioare pe ascuns pe rețelele sociale, că ai planuri de viitor mărețe, care o includ și pe ea, că e centrul universului. Fii confidentul ei, prieten, sprijin, instalator, grădinar, psiholog, curator, tutore, legist, jurist, infirmier, tată, frate. trei mătuși, tapițer, tinichigiu, electrician, bucătar șef, bancher, amant, agent de turism și toate celelalte meserii din codul muncii. Poate vei avea noroc.

Dacă ești femeie, iată cum cucerești un bărbat în zece pași: te dezbraci și faci nouă pași către el.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo