marți, 14 aprilie 2020

DESPRE IMPLICAREA UNOR OAMENI DEOSEBIȚI

de Basil Mureșan

Cred că, în perioade de genul celei pe care o traversăm, apar culorile adevărate ale oamenilor. Lucruri care ne oripilează, care arată animalul pitit în unii dintre semenii noștri, și gesturi deosebite care fac cinste celor ce le fac, și ne fac să ne simțim mai buni și parte a unei comunități adevărate. Despre un astfel de gest vreau să vă povestesc.

Vincenzo Zinni e un manufacturier de cafea. Îmi este un prieten apropiat. Așa că, atunci când mi-a spus că vrea să împartă măști celor care nu au sau nu le poartă pe străzi, am vrut să merg cu el. aud zilele acestea tot felul de voci care afirmă că binele trebuie făcut în liniște. Și sunt de acord, în ceea ce privește reclama. Însă consider că gesturile de bunătate trebuie făcute publice. În primul rând, ca exemplu. Pentru că da, nu avem nevoie doar de ajutor, avem nevoie de bunătate, avem nevoie de comunitate adevărată.

Așa că am mers în mai multe locații. Am început cu piața Mihai Viteazul. În graba plecării, prietenul meu și-a luat mănuși de două culori. Mi s-a părut amuzant și am imortalizat asta. Sunt câteva fotografii care arată ce am văzut în piața mică. Nu pot decât să mulțumesc celor care au primit, cu decență, câte o mască. Și, în mod ciudat, pot să îi înțeleg pe cei care au smuls, practic, măști din mâinile noastre. Panica, frica ne arată adevăratele culori, din păcate.

Dar acesta nu este un editorial, e un fel de reportaj. Ca urmare, nu voi comenta pe marginea unora dintre aspecte. Voi spune doar că Vincenzo Zinni, secondat de Cristina Țintoi și cu ajutorul comunității italiene, a reușit să împartă 5000 de măști. Mulțumirile mele se adaugă mulțumirilor celorlalți.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo