sâmbătă, 9 iulie 2022

DGASPC Arad, la un sfert de secol

de Valentin Iacob

            În aceste zile, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad sărbătorește 25 de ani de la momentul înființării instituției. Un sfert de veac în care mii de oameni aflați în nevoi au beneficiat de sprijinul și protecția DGASPC Arad, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Arad.

            Astfel, la ceas de sărbătoare, Iustin Cionca – președintele CJ Arad a ținut să evidențieze importanța instituției conduse de către Erika Stark.

            „Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului este, probabil, cea mai importantă instituție din subordinea Consiliului Județean, iar asta pentru că se ocupă de persoanele vulnerabile, de persoanele care au nevoie de ajutorul nostru, al comunității. Sărbătorim anul acesta 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Arad, dar și 25 de ani de la înființarea aceste direcții care protejează persoanele vulnerabile. Modul de lucru al DGASPC Arad este unul care a produs efecte foarte bune în decursul anilor. Am constatat, în toți acești ani, că este nevoie de protecție socială și că este foarte important să ne implicăm, să ajutăm aceste persoane, să ajutăm copiii abandonați, să ajutăm persoanele cu nevoi speciale, tocmai pentru a le acorda o șansă. Ajutându-i, de fapt, ne ajutăm și pe noi înșine, pe toți. Spun asta pentru că este datoria noastră să-i integrăm în societate și, pe cât posibil, să-i ajutăm chiar să devină piloni ai comunității, iar asta este în folosul tuturor”, a spus Iustin Cionca în fața celor prezenți la evenimentul dedicat împlinirii a 25 de ani de la înființarea DGASPC Arad.

            De asemenea, președintele Consiliului Județean Arad a ținut să-i felicite și să le mulțumească tuturor celor care în acest sfert de veac de existență a instituției au ales să se implice și să se dedice acestui domeniu esențial din viața comunității arădene.

            „Țin să îi felicit pe cei care, în urmă cu un sfert de veac, au luat decizia înființării acestei direcții. De asemenea, țin să îi felicit, dar și să le mulțumesc tuturor celor care, în acești 25 de ani, s-au implicat în toate proiectele, acțiunile și activitățile DGASPC Arad. Sunt convins că acești oameni și-au înțeles menirea și că fiecare dintre aceștia și-au adus aportul, sub o formă sau alta, la dezvoltarea, integrarea și bunăstarea a mii de persoane aflate în nevoi”, a mai spus președintele CJ Arad.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo