luni, 11 octombrie 2021

Doi călugări anti-5G au fost arestați în Franța pentru distrugerea mai multor antene 5G

de Basil Mureșan

Doi călugări, membri ai mănăstirii fundamentaliste a Frăției Sacerdotale a Sfântului Pius X, au fost acuzați pentru că au dat foc unei antene 5G și pentru că au încercat să distrugă încă una. În custodia poliției, ei au explicat că doresc să protejeze populația împotriva „efectelor nocive” ale noii generații de telecomunicații.

Chiar dacă sunt funcționale în mai multe țări rețelele 5G au încă mulți critici peste tot în lume. Primele rețele funcționale au fost lansate în Coreea de Sud iar primul telefon 5G lansat pe piață a fost Samsung Galaxy S10 5G. În timp ce sosirea 5G a explodat consumul de date mobile din întreaga lume, mulți încă învinovățesc noile rețele 5G pentru toate relele. Rău pentru mediu, periculos pentru sănătate, nu lipsesc dintre argumente și unii protestatari nu ezită să folosească violența. Acesta este cazul acestor doi călugări de la mănăstirea Saint-François, din Villié-Morgon, în Rhône.

În vârstă de 39 și respectiv 40 de ani, cei doi bărbați au decis să-și arate ostilitatea față de 5G, conform site-ului francez PhonAndroid. În noaptea de 14 – 15 septembrie, au dat foc unei antene releu 5G situată în Saint-Forgeux, la nord-vest de Lyon. Daunele au fost relativ mici. Chiar dacă nu contează unde, cei doi au perseverat și a doua zi. Din păcate pentru ei, de data aceasta sunt surprinși de jandarmerie în timpul celei de-a doua tentative.

Cei doi călugări au fost puși imediat în custodia poliției, unde și-au recunoscut faptele. Aceștia și-au explicat gestul în special prin dorința de a „proteja populația de efectele nocive”, a declarat Laëtitia Francart, procurorul din Villefranche. Pe de altă parte, nu se știe ce efecte adverse au rețelele 5G. Până acum au fost realizate mai multe studii care arată că 5G nu are niciun impact nociv asupra sănătății.

După ce i-au pus sub acuzare, instanțele au decis plasarea celor doi călugări sub supraveghere judiciară pentru „distrugere și tentativă de distrugere prin mijloace incendiare”. Prin intermediul purtătorului său de cuvânt, mănăstirea și-a apărat membrii calificând operațiunea drept „un act izolat și o eroare tinerească”. De asemenea, el luat partea călugărilor declarând că „undele 5G sunt foarte dăunătoare sănătății și cei doi au dorit să acționeze pentru bunăstarea umanității”.

Sursa foto: Unsplash

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo