luni, 27 mai 2024

Două evenimente culturale deosebite la Arad

de Valentin Iacob

În zilele de 29 și 30 mai , în sala mare a Palatului Cultural din Arad și în Sala Festivă a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, se vor organiza două evenimente deosebite, după cum urmează:

• 29 Mai – Conferința-dialog „Tradiția isihastă românească. Mărturii despre întâlniri memorabile cu duhovnici și sfinți români” susținută de pr. Lect. Dr. Agapie Corbu, Pr. Dr. Elia Citerio și Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja.

Program artistic: Maria Coman.

ü Elia Citterio: Monah, preot, teolog recunoscut internațional; specializat în spiritualitatea răsăriteană de secol XVIII, cu precădere pe opera Sfântului Nicodim Aghioritul și mișcarea neoisihastă; specialist, de asemenea, în neoisihasmul românesc al secolului al XIX-lea și prima jumătate a secolului al XX-lea.

• 30 Mai – Conferința dialog „Rugăciunea inimii în tradiția siriacă. Modele de sfinți și pustnici”, susținută de pr. Lect. Dr. Agapie Corbu, pr. Dr. Sabino Chialà și protos. Lect. Dr. Nicolae Tang.

Program artistic: Grupul psaltic ,,Sfântul Ioan Damaschin”  

Sabino Chiala: Monah, teolog, superiorul comunității monastice din Bose; recunoscut la nivel internațional ca fiind cel mai mare specialist în viața și opera sfântului Isaac Sirul, unul dintre cei mai reprezentativi autori din istoria Bisericii.

Amândoi sunt reprezentativi pentru exprimarea credinței creștine, înțelegând prin aceasta că sunt doi dintre cei mai cunoscuți teologi din întreaga lume, fiind o șansă deosebită pentru județul nostru a se înscrie în lista centrelor vizitate de cei doi, punând în valoare, astfel zona noastră, în mod special, Teologia arădeană și românească.

Organizatori:

• Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” Arad

• Arhiepiscopia Aradului

• Consiliul Județean Arad

• Centrul Cultural Județean Arad

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo