joi, 20 octombrie 2022

Dynamic Island va fi pe toate modelele iPhone 15, rata de 120Hz doar pe cele Pro

de Valentin Iacob

Apple a lansat luna trecută seria iPhone 14, iar modelele Apple iPhone 14 Pro și Apple iPhone 14 Pro Max au Dynamic Island care apare oricând este deblocat iPhone‑ul. Dynamic Island este un înlocuitor pentru crestătura pe care Apple a introdus-o în 2017. Este un decupaj în formă de pastilă care își poate schimba forma și dimensiunea pentru a afișa alerte și notificări.

Insula dinamică – Dynamic Island va fi prezentă și pe seria pe iPhone 15, chiar și pe modelele non-Pro. Cunoscutul Ross Young de la Display Supply Chain Consultants este convins de acest lucru, potrivit HD blog. Conform lui Ross Young, Dynamic Island va trece pe toate modelele din următoarea serie Apple iPhone 15.

La urma urmei, mai multe zvonuri au semnalat deja în ultimele luni posibila abandonare a crestăturii chiar și pe modelele non-Pro în favoarea orificiului dublu pentru a găzdui camera frontală și senzorii. Astfel în 2023, notch-ul ar putea dispărea definitiv, după ce a debutat cu iPhone 8. Chiar dacă informația vine dintr-o sursă foarte serioasă, până la lansarea seriei Apple iPhone 15 mai avem un an.

În acest timp multe lucruri se pot schimba în design, inclusiv trecerea la un USB Tip-C în locul sistemului de casă Lightning al companiei Apple. Aici compania americană va trebui să se alinieze normelor europene care cer un port USB-C pentru toate telefoanele comercializate în Europa începând cu 2014. Aproape toate celelalte companii s-au conformat acestui lucru, telefoanele Samsung, Xiaomi, Motorola, Vivo sau Oppo au deja acest port USB-C.

Revenind la seria iPhone 15, Apple posibil să renunțe la rata de reîmprospătare de 120 Hz pe modelele de bază, și nu din voința sa. Totul va depinde de situația lanțului de producție, momentan producătorii de ecrane (Samsung Display, BOE și LG Display), neputând furniza suficiente afișaje ProMotion OLED LTPO pentru toate modelele de iPhone. Datorită ecranelor ProMotion OLED LTPO puteți avea o rată de reîmprospătare dinamică pe iPhone 13 Pro și Pro Max de 10-120Hz iar acum pe Apple iPhone 14 Pro și 14 Pro Max a fost extinsă la 1-120Hz, în funcție de ce este afișat pe ecran.

Așadar, Apple s-ar putea baza pe BOE pentru afișajele de 60 Hz pe modelele mai mici de iPhone 15, continuând să pună ecrane LTPO doar la variantele Pro și Pro Max. Mai mult decât atât, deja circulă zvonuri că Apple intenționează să-și diferențieze și mai mult modelele în 2023 cu scopul de a satisface cererea și – în mod clar – de a crește profiturile. Pentru a crește disponibilitatea ecranelor LTPO va fi nevoie și de contribuția BOE (pe lângă cea a Samsung Display și LG), iar Ross Young consideră că 2023 este încă prea devreme. „2024 ar trebui să fie mai probabil”, a spus șeful Display Supply Chain Consultants.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo