sâmbătă, 19 octombrie 2019

Essential dezvăluie smartphone-ul Project Gem cu un design foarte lung, neobișnuit

de Basil Mureșan

Nu știm aproape nimic despre imaginea pe care o vedem mai sus – cu excepția faptului că aceasta nu arată ca niciun alt telefon pe care l-am văzut vreodată. Sunt mai multe fotografii care provin de la Andy Rubin, cel care a cofondat Android, a părăsit Google pe fondul acuzațiilor de conduită sexuală, păstrând un pachet imens de acțiuni și a creat Essential Phone.

Fotografiile par să arate un telefon cu un ecran alungit și foarte înalt, compus din aplicații asemănătoare cardului, dar cu butoane mari care par să se încadreze perfect pe un smartwatch. Pare extrem de mic în mâinile lui Andy Rubin. Dispozitivul are un buton mare și un buton tip balansoar pentru volum pe marginea dreaptă și o zonă pe spate pentru citirea amprentelor, sub ceea ce pare a fi o singură cameră principală.

Având în vedere că Andy Rubin este părintele Android, astăzi, Android reprezintă aproape 80% din cota de piață în sistemul de operare mobil, Rubin vrea să producă un smartphone de excepție. Android – este și porecla lui Andy Rubin! Sigur că Rubin se gândește la un Essential Phone cel puțin la nivelul unui Galaxy Note 9, Note 10, Galaxy S10 sau Apple iPhone 11 Pro Max, dacă nu mai performant.

Andy Rubin a prezentat mai multe telefoane iar toate au niște finisaje strălucitoare care își schimbă culoarea atunci când le priviți din diferite unghiuri. O culoare verde care trece la galben și albastru, de exemplu. Un purtător de cuvânt al companiei Essential a confirmat pentru The Verge că acesta este noul telefon al companiei, adăugând: „Am lucrat la un dispozitiv nou, care este acum în testare timpurie cu echipa noastră din afara laboratorului. Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim mai mult în viitorul apropiat.” Câteva ore mai târziu, Essential a trimis câteva imagini ceva mai oficiale ale noului telefon, pe care îl numește Project Gem.

Telefonul Essential inițial era cunoscut pentru designul său strălucitor, incluzând o culoare verde de mare cu accente de auriu cunoscută sub numele de Ocean Depths. La sfârșitul anului 2018, Bloomberg a scris că Essential lucra la un telefon cu un ecran mai mic, care ar fi controlat în mare parte prin comenzi vocale, cu un asistent AI efectuând automat sarcini pentru utilizator. În decembrie, compania Essential a declarat că lucrează la un al doilea telefon.

Conform site-ului XDA-Developers, Project Gem își poate activa asistentul vocal atunci când atingeți degetul în zona pentru citirea amprentelor digitale de pe spatele telefonului. Se menționează de site-ul sus amintit un mod „fingerprint walkie talkie – walkie talkie de amprentă”. De asemenea, XDA sugerează că rulează telefonul Android și are un procesor Qualcomm Snapdragon 730.

Essential (modified by The Verge)

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo