duminică, 10 noiembrie 2019

Facebook, WhatsApp și Instagram împărtășesc acum același logo

de Basil Mureșan

Facebook și-a dezvăluit noul logo care va fi în curând distribuit de toate aplicațiile sale, inclusiv WhatsApp și Instagram. Grupul american mai face un pas pentru a-și apropia diferitele servicii. Noul logo este prezentat în diferite culori care se schimbă în funcție de aplicație: albastru pentru Facebook, verde pentru WhatsApp și roșu pentru Instagram.

La începutul acestui an, compania cu sediul în Menlo Park, California, a dezvăluit un nou nume care servește drept semnătură comună pentru Facebook, WhatsApp și Instagram. În curând, cele trei aplicații vor avea și un logo comun, care este o nouă manifestare a dorinței companiei de a consolida legătura dintre diferitele sale aplicații. Modificările nu se vor opri aici, deoarece Facebook lucrează și la o mesagerie unificată care va stabili o punte de legătură între toate rețelele sale de socializare.

Acest logo iese în evidență mai ales prin simplitatea sa, conform site-ului francez PhonAndroid. Nu reprezintă altceva decât numele de Facebook ale cărui litere sunt scrise cu majuscule. Pentru a fi clar, acesta nu este noul logo al aplicației Facebook, ci cel al grupului în ansamblu. „Proiectat pentru claritate”, va fi disponibil în curând pentru toate aplicațiile care aparțin companiei. Facebook în cele din urmă la adoptarea numelor „Instagram de Facebook” sau „WhatsApp de Facebook” și alege o abordare mai vizuală.

Obiectivul este de a evidenția faptul că aceste aplicații diferite au aceleași baze tehnologice și aparțin aceleiași companii. „Oamenii ar trebui să știe ce companii produc produsele pe care le folosesc”, a declarat Antonio Lucio, manager de marketing la Facebook. Noul logo a fost dezvăluit sub forma unui GIF care prezintă logo-ul în diferitele culori. Va fi albastru pentru Facebook, verde pentru WhatsApp și roșu pentru Instagram.

Aceste aplicații nu își vor pierde sigla originală. Noul aspect vizual va fi afișat în partea de jos a fiecăruia dintre ele, ca o semnătură. La început va fi ceva inedit pentru toți utilizatorii de PC-uri și smartphone-uri. Mai ales pentru cei ce folosesc un smartphone cu ecran mare, indiferent că este cu sistemul de operare Android sau iOS, noile logo-uri vor fi foarte atractive, ca dealtfel și aplicațiile la care se referă.

Compania Facebook a confirmat anul acesta fuziunea dintre aplicațiile sale Facebook, WhatsApp și Instagram din 2020. Rezultatele acestei grupări nu sunt încă foarte clare, dar semnele arată deja că o mesagerie comună este dezvoltată între Facebook Messenger și Instagram. Alte aplicații ar trebui, de asemenea, să se alăture acestei decizii pentru a forma un grup eterogen care să permită utilizatorilor să comunice între ei fără bariere.

Sursa foto: theverge.com

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo