vineri, 3 septembrie 2021

FLORIN DOROȚIU, PREȘEDINTE PER Arad: E MOMENTUL UNITĂȚII, NU AL DEZBINĂRII

de Basil Mureșan

Cred că este necesară o privire atentă asupra situației incredibile din România. Criza prin care trece coaliția de guvernământ încearcă să acopere o altă criză, mult mai gravă, și anume marea criză românească. E un fenomen absolut îngrijorător, iar actualii guvernanți ai țării nu par a avea habar de ceea ce se întâmplă, darămite soluții.

Voi începe cu criza guvernamentală. Alianța dintre PNL și USR/PLUS a scârțâit din prima clipă. Oboselii politice a liberalilor i s-a adăugat oportunismul fără experiență a noilor veniți pe scena politică din România. Am observat cum cinismul și-a dat mâna cu ipocrizia, totul în disprețul alegătorilor, chiar ai propriilor alegători.

Vorbim de o struțocămilă politică, o alianță contra naturii, cu o agendă încâlcită și plină de probleme care nu sunt de actualitate pentru români. În același timp, lupta din coaliție nu a fost pentru a crea condiții mai bune pentru cetățeni, ci a fost un nesfârșit conflict pe sinecuri, cu accese penibile de orgolii mărunte. Nici măcar nu putem denumi asta politica pașilor mărunți. Și nici stagnare nu îi putem spune. Ci, din păcate, un mare pas înapoi, și acela de un tragic amatorism.

Criza guvernului este criza întregii clase politice actuale, cu consecințe devastatoare pentru un popor care își trăiește criza tot mai greu, așteptând facturi astronomice la gaze și electricitate, cu o putere de cumpărare tot mai mică, cu o voce tot mai stinsă, un popor uitat, cu cetățeni care și-au pierdut încrederea în politicieni, în statul român și, din păcate, în viitor.

Cred și susțin ideea conform căreia doar o abordare bazată pe nevoile reale ale societății poate salva ce mai poate fi salvat din România. Chiar dacă am supraviețuit pandemiei, s-ar putea să nu supraviețuim crizei politice și sociale. E momentul unității, nu al dezbinării.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo