marți, 1 martie 2022

FLORIN DOROȚIU, PREȘEDINTE PER: E MOMENTUL SĂ NE RAPORTĂM LA ACTUALITATE

de Valentin Iacob

Florin Doroțiu, președinte al Partidului Ecologist Român, filiala Arad, face un apel la raționalitate, în contextul escaladării conflictului din Ucraina.

”Consider că e momentul să încercăm să trecem de momentul emoțional evident și să încercăm să avem un dialog actualizat, nu bazat pe evenimente care au avut loc acum un secol sau chiar mai mult. Nici în ceea ce privește Ucraina, nici în ceea ce privește Rusia. E ca și cum am condamna Germania sau Austria pentru ceea ce s-a întâmplat în primele decenii ale secolului douăzeci.

Desigur, condamn agresiunea Rusiei, însă situația este mult mai delicată decât s-ar crede. Există, așa cum am mai spus, o componentă emoțională evidentă, și felicit felul în care românii, societatea civilă, îți ajută semenii ucrainieni aflați în mare nevoie. Din păcate, nu pot spune acelați lucru despre clasa politică și autoritățile române. Iar goana după imagine a unor politicieni în condițiile crizei umanitare declanșate de război mi se pare cel puțin penibilă.

Fac un apel la raționalitate, din partea tuturor. Chiar dacă sună mai puțin populist, de multe ori adevărul e undeva la mijloc. Putin trebuie să își retragă trupele din Ucraina, iar cele două țări trebuie să reia dialogul, fără imixtiuni din partea terților, cu posibile consecințe incalculabile. Deoarece pacea este singurul deziderat, singura cale către normalitate.” a subliniat Florin Doroțiu.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo