luni, 19 februarie 2024

Fossil se retrage de pe piața ceasurilor inteligente

de Valentin Iacob

Amatorii de ceasuri recunosc imediat marca Fosill, este un renumit producător american de ceasuri inteligente. Recent compania a surprins utilizatorii anunțând retragerea sa de pe piață. Deși această decizie este neobișnuită, poate să nu fie o mare surpriză într-un sector precum ceasurile inteligente, care nu a atins nivelurile așteptate de popularitate. Cu toate acestea, ieșirea sa lasă piața ceasurilor inteligente fără unul dintre cele mai inovatoare mărci care a lansat multe propuneri interesante.

Cel mai recent model de smartwatch Fossil, Gen 6, a fost introdus pe piață în 2021 și, de atunci, nu au mai existat inovații. Mai mult, compania a decis să nu participe la expoziția comercială CES Las Vegas 2024 de anul acesta din Statele Unite, păstrând o tăcere suspectă.

Deoarece piața ceasurilor inteligente s-a schimbat semnificativ în ultimii ani, am luat decizia strategică de a ne retrage din afacerea ceasurilor inteligente. Fossil Group va schimba resursele pentru a susține afacerile noastre de bază și segmentele de afaceri de bază care continuă să ne ofere oportunități semnificative de creștere: dezvoltarea și vânzarea de ceasuri, bijuterii și articole din piele spectaculoase de patrimoniu sub mărcile noastre deținute și licențiate.” A spus reprezentantul Fossil Amanda Castelli, potrivit Metroamericas.

Fossil a confirmat că modelele sale Gen 6 vor fi ultimele care vor fi lansate pe piață. De acum, compania își va redirecționa eforturile și bugetul către producția de ceasuri în format tradițional, urmând strategia altor mărci de ceasuri. Deși unii utilizatori se tem că acest lucru înseamnă abandonarea ceasurilor inteligente existente, Fossil a asigurat că va menține actualele ceasuri actualizate „pentru următorii câțiva ani”. Cu toate acestea, lipsa de precizie în declarațiile companiei generează incertitudine cu privire la intervalul de timp exact.

Fossil a lipsit de pe piața ceasurilor inteligente din 2021, ceea ce duce la speculații cu privire la viitorul său. Unii angajați au sugerat posibilitatea retragerii lor, în timp ce alții au crezut că așteaptă un nou cip pentru a lansa o nouă generație de ceasuri. Acum, se confirmă că nu vor mai exista modele de ceasuri populare Fossil.

Această veste este, fără îndoială, o dezamăgire pentru fanii Fossil și pentru piața smartwatch-urilor în general. Fossil a fost un producător proeminent care a contribuit foarte mult la piață, în special prin utilizarea sistemului de operare Wear OS. Acest sistem de operare se află și pe ceasurile Google și seria Galaxy Watch 6 a companiei Samsung. Deși ceasurile inteligente nu au atins adoptarea globală precum smartphone-urile, mulți utilizatori așteaptă de mult timp un nou model. Acum, Fossil începe o campanie de lichidare pentru a-și pune capăt cât mai repede aventurii în lumea wearable-urilor.

În ciuda acestei decizii, rămâne de văzut ce va aduce viitorul pieței de smartwatch și ce mărci vor umple golul lăsat de Fossil. Ne gândim în primul rând la Samsung și Google, dar și la alți producători de ceasuri cu sistemul de operare Wear OS.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo