duminică, 4 septembrie 2022

Galaxy Z Fold 4 are un rival serios în noul pliabil Xiaomi Mix Fold 2

de Valentin Iacob

Ne aflăm într-o perioadă uluitor de aglomerată pentru telefoanelepliabile, deoarece în urmă cu aproximativ o săptămână Samsung a lansat Galaxy Z Flip 4 și Samsung Galaxy Z Fold 4. Lansarea Samsung a fost urmată apoi de Motorola cu telefonul pliabil tip Flip, Moto Razr 2022 și în scurt timp de Xiaomi. Compania chineză a lansat pe Xiaomi Mix Fold 2, un telefon care are un factor de formă similar cu Galaxy Z Fold 4 și un potențial inamic al acestuia pe piață.

Potrivit Tech Radar, Xiaomi Mix Fold 2 are un ecran pliabil interior de 8,02 inch (20,37  centimetri) cu rezoluția 1914 x 2160 și o rată de reîmprospătare de 120 Hz. În același timp la exterior există un ecran de 6,56 inch (16,66 cm) cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Ambele ecrane sunt mai mari decât cele aflate pe Samsung Galaxy Z Fold 4.

Xiaomi Mix Fold 2 este un smartphone puternic, datorită unui cipset Snapdragon 8+Gen 1 și a 12GB de memorie RAM, în timp ce stocarea este disponibilă la o alegere dintre variantele de 256GB, 512GB sau 1TB. Este același procesor și aceleași variante de memorie aflate și pe telefonul pliabil Samsung. Nu este ceva surprinzător la Xiaomi în a se uita în grădina vecinului.

Camerele sunt marca Leica și includ o cameră principală de 50 megapixeli, una ultra-wide de 13MP și o cameră teleobiectivă de 8MP cu zoom optic 2x. Are o cameră frontală de 20 MP pentru selfie și apeluri video. Smartphone-ul are o baterie de 4.500 mAh cu suport pentru încărcare de 67W.

Xiaomi Mix Fold 2 și Galaxy Z Fold 4 sunt ambele telefoane emblematice, dar există unele diferențe clare între ele. Telefonul Xiaomi are ecrane puțin mai mari, o baterie puțin mai mare și o încărcare mai rapidă, dar zoomul optic este mai slab. Cele două telefoane au cantități similare de putere și spațiu de stocare, așa că există puține lucruri de diferențiat acolo, iar setările lor de cameră sună similar, în afară de zoom.

Până acum, Xiaomi Mix Fold 2 a fost anunțat doarpentru China și nu este clar dacă sau când va avea o lansare mai largă, mai ales că originalul era disponibil doarîn China. Dar, pentru referință, începe de la 8.999 de yuani, care se convertește în aproximativ 1.335 USD / 1.090 GBP / 1.300 de euro, deci nu este ieftin.

Dar dacă prețul este corect, acesta ar putea fi cu ușurință unul dintre cele mai bune telefoane pliabile de pe piață. Dar, ca și în cazul Xiaomi Mix Fold original, nu există nici o informație că Xiaomi își va lansa dispozitivul pliabil pe piețele din afara Chinei.

Prețul arputea fi un factor major, dar până când nu se confirmă prețul lui Xiaomi Mix Fold 2 pentru regiunile din afara Chinei, nu putem să luăm în considerare asta, în afară de a spune că Xiaomi Mix Fold 2 va trebui probabil să fie puțin mai ieftin decât Galaxy Z Fold 4 dacă vrea să fure din vânzările Samsung.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo