sâmbătă, 16 mai 2020

Google Earth primește o interfață de căutare mult îmbunătățită

de Basil Mureșan

Potrivit ultimelor informații, gigantul american Google și-a îmbunătățit interfața de căutare Google Earth la nivel global, acum mai personalizabilă, cu mai multe povești despre locație în prim plan. Prin acest lucru Google Earth aduce utilizatorilor o experiență mai bogată și mai personalizată.

Noua experiență de căutare pe Google Earth este disponibilă pe sistemele de operare Android, iOS (Apple) și web. Acum veți găsi mai multe date despre locația căutată, puteți vedea mai multe fotografii de acolo, detalii despre muzee, hoteluri sau alte lucruri interesante despre locațiile avute în vedere, pe lângă rezultatele obișnuite afișate până acum de Google Earth.

Google Earth este un software ce include un glob virtual, o hartă și informații geografice. Inițial s-a numit EarthViewer 3D și a fost creat de Keyhole Inc. o companie fondată de CIA și achiziționată de Google în 2004. Programul mapează Pământul suprapunând imagini din satelit, fotografii aeriene și date GIS pe un glob 3D, permițând utilizatorilor să vadă orașele și peisajele din diferite unghiuri. Utilizatorii pot explora globul introducând adrese și coordonate sau utilizând o tastatură sau un mouse. Programul poate fi descărcat și pe un smartphone sau tabletă.

Recent Google a dezvăluit că Google Earth acoperă acum peste 98% din lume și a realizat peste 16 milioane de kilometri de imagini Street View, o distanță care ar putea înconjura globul de mai mult de 400 de ori, conform HDBlog.

Trebuie să recunoaștem că fiecare dintre noi am folosit sau folosim frecvent Google Earth. Îl folosim de pe PC, tablete sau mai ales de pe smartphone-urile avute permanent la îndemână. Mai ales de pe telefoanele cu ecran mare gen Galaxy S20 Ultra (6,9 inch / 17,53 cm), Galaxy Note 10+ (6,8 inch), Galaxy S10+ (6,4 inch / 16,26 cm), Apple iPhone 11 Pro Max (6,5 inch / 16,51 cm) sau Huawei Mate 30 Pro (6,53 inch / 16,59 cm). Sunt ecrane uluitoare pe care se pot vedea cele mai mici amănunte.

Interfața motorului de căutare Google Earth  a fost revizuită și arată acum pe ecranul principal un istoric al căutărilor anterioare și al conținutului interactiv din prim-plan, pentru a fi citit și consultat în detaliu. Rezultatele fiecărei căutări sunt apoi grupate în trei categorii: prima oferă informații despre loc, a doua despre nivelul de date care va afecta partea istorică și culturală a locului, ultima vizează vizitele ghidate care într-un mod similar cu ghidurile de călătorie oferă informații despre punctele de interes. Toate aceste informații sunt acum organizate într-un singur ecran pentru a face consultarea mai rapidă și pentru a evidenția conținutul preferat al utilizatorului.

Sursa foto: Google Earth

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo