vineri, 11 noiembrie 2022

Google Pixel Fold mai aproape de lansare, detalii despre ecran și camere

de Valentin Iacob

Nu am auzit nimic oficial despre Google Pixel Fold la lansarea Google Pixel 7, Google Pixel 7 Pro și Google Pixel Watch. Dar, conform unei recente informații, este în mod clar un telefon pliabil fabricat de Google care se îndreaptă către noi în curând.

Conform Tech Radar, ecranul pliabil interior de pe Google Pixel Fold va fi fabricat de Samsung Display. Subsidiara Samsung Display va furniza companiei Google cele mai bune panouri pliabile de până acum. Nu știm dacă viitorul telefon pliabil Google va avea și S Pen. Afișajul pliabil va avea o rezoluție de 2208 x 1840 pixeli, adică la nivelul lui Samsung Galaxy Z Fold 4. Se spune că afișajul oferă o luminozitate medie de 800 niți, cu o luminozitate maximă de 1200 niți și o rată de reîmprospătare care poate ajunge până la 120Hz. Între timp, dimensiunile totale ale dispozitivului desfășurat sunt de 123 mm x 148 mm.

În materie de camere foto, se spune că Google Pixel Fold va avea la spate trei camere. Acestea sunt: una principală de 64 megapixeli Sony IMX787, una telefoto de 12,2MP (Sony IMX386) și una ultra-wide de 10 megapixeli (Sony S5K3J1). Camera selfie din afișajul interior este una Sony IMX355 (8MP), iar pe ecranul exterior are o cameră de 10MP (Sony S5K3J1).

Unele dintre specificațiile acestor camere de pe telefonul pliabil Google Pixel Fold au fost menționate și anterior. Dar pe măsură ce ne apropiem de lansarea lui Pixel Fold, detaliile încep să vină din mai multe surse – ceea ce, desigur, face mai probabil ca acestea să fie într-adevăr precise.

Chiar dacă nu știm încă ce procesor va fi la bordul lui Google Pixel Fold, știm ce sistem de operare va fi. Este vorba despre Android 12L, realizat de Google în colaborare cu Samsung. Android 12L este deja pe Galaxy Z Fold 4 (din cutie) și pe seria Galaxy Tab S8 prin intermediul unei actualizări.

Vorbind despre lansare, este de așteptat ca telefonul pliabil să-și facă debutul la un moment dat în 2023, posibil în prima parte a anului. Ca întotdeauna, prețul va fi crucial și se așteaptă undeva la 1.400 USD / 1.255 GBP / 1.450 de euro.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo