duminică, 14 noiembrie 2021

Google Pixel Fold pliabil ar putea fi lansat în sfârșit în 2022

de Basil Mureșan

De mult timp sunt informații că Google va lansa un telefon Pixel pliabil. Zvonurile despre un „Pixel Fold” datează din 2019, dar nu au fost urmate de niciun anunț concludent sau chiar de o scurgere adecvată. De obicei, Google reușește să țină departe persoanele indiscrete de produsele sale viitoare, așa că încă nu am văzut detalii vizuale ale nici unui Pixel pliabil.

Dar, odată cu anunțul sistemului de operare Android 12L, încep să apară tot mai multe dovezi că un Google Pixel Fold Pixel este mai aproape de lansare decât am anticipat. Acum, mai multe dovezi via AndroidPolice, indică o dată de lansare provizorie și câteva detalii despre camerele foto ale acestui smartphone pliabil Google.

Googe prebuie să se grăbească cu telefonul său pliabil pentru că Samsung este mult mai avansat în acest domeniu. Anul acesta am primit pe Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3, cele două modele fiind la a treia, respectiv a doua generație. Noile telefoane pliabile sunt în topul preferințelor cumpărătorilor alături de alte telefoane Samsung.

Specialiștii de la site-ul 9to5Google au reușit să găsească câteva informații despre viitorul Pixel pliabil printr-o demontare APK-ului a celei mai recente versiuni a aplicației Google Camera. Există o mână de concluzii aici, dar cel mai important este șirul care arată un potențial interval de timp de lansare. În codul aplicației, poate fi găsit șirul „isPixel2022Foldable”. Acesta este un șir de verificare care ajută aplicația Google Camera să știe pe ce telefon funcționează, iar anul 2022 confirmă că acest telefon pliabil Google Pixel Pixel va apărea pe piață la un moment dat în 2022. Foarte posibil să apară atunci când va fi lansat oficial și sistemul de operare Android 12L pentru ecrane mari, care ar trebui să fie în primul trimestru din 2022.

Ne așteptam să vedem aceeași configurație a camerei de înaltă calitate aflată pe Google Pixel 6 și Pixel 6 Pro și pe Google Pixel Fold. Dar se pare că nu avem parte de acest lucru. Viitorul Pixel Fold va avea de fapt aceeași configurație a camerei ca Google Pixel 5.

Astfel camera principală va fi una Sony IMX363 de 12,2MP și una Sony IMX386 de 12MP camera cu unghi ultra-wide. Pentru camerele frontale, vom vedea două identice: IMX355 de 8MP. Una va fi pentru ecranul extern și alta pentru cel intern, similar cu Samsung Galaxy Z Fold 3.

Deși nu este surprinzător, probabil primul Pixel Fold de la Google va fi cel mai cel mai scump telefon făcut vreodată de compania americană. Cel puțin momentan nu știm data exacta a lansării lui Google Pixel Fold.

Sursa foto: via androidpolice.com

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo