sâmbătă, 14 ianuarie 2023

Google Pixel Fold și Galaxy Z Fold 5 ar putea fi lansate în același timp

de Valentin Iacob

De mult timp se zvonește că Google lucrează la propriul său smartphone pliabil, numit Google Pixel Fold. Acum, o nouă informație indică faptul că acest dispozitiv pliabil ar putea încerca să concureze curajos cu telefoanele pliabile de la Samsung. Mai mult, se pare că va fi lansat în același timp cu viitoarele telefoane pliabile Samsung Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5.

O informație din surse din lanțul de aprovizionare al Samsung susține că Pixel Fold va intra în producție de masă în trimestrul iulie-septembrie, care este al treilea trimestru al acestui an, potrivit Gizmo China. Aparent, sursa de la Samsung Display, a susținut că subsidiara Samsung Electronics a primit comenzi pentru Galaxy Z Fold 5, precum și pentru Google Pixel Fold. Pixel Fold va avea un ecran principal pliabil AMOLED  de 7,57 inch (19,05 centimetri) și un ecran exterior de 5,6 inch (14,22 cm). La ambele ecrane Samsung Display va începe producția în iulie sau august a acestui an.

Acest lucru înseamnă practică lansarea lui Google Pixel Fold ar putea coincide cu lansarea lui Galaxy Z Fold 5. Pentru cei care nu știu, gigantul tehnologic sud-coreean este cel mai mare producător de telefoane pliabile de pe piață. Așadar, este posibil ca Google să fie nevoit să se confrunte cu o concurență majoră a primului său telefon pliabil în aproximativ aceeași perioadă a timpului de lansare. Cu alte cuvinte, vânzările lui Pixel Fold ar putea fi, de asemenea, afectate de mult mai titratul său adversar.

Deocamdată, detalii mai concrete cu privire la acest telefon pliabil Google Pixel Fold nu sunt încă disponibile. Cel mai probabil va fi lansat direct din cutie cu viitorul sistem de operare Android 14L. Pentru cei care nu știu, versiunea”L” a sistemului de operare a fost în principiu destinată dispozitivelor și tabletelor cu ecrane mai mari și pune accent pe multitasking. Samsung Galaxy Z Fold 4 a fost lansat cu Android 13L, prima versiune”L” pe un telefon pliabil.

Cel mai probabil în perioada următoare vom afla mai multe despre viitorul telefon pliabil tip carte Google Pixel Fold. Vom afla ce procesor va avea, ce memorie, camere foto și alte caracteristici și specificații. Google pare a fi mai secretos decât Samsung în privința viitoarelor sale telefoane, pliabile sau clasice.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo