luni, 20 iulie 2020

Huawei a brevetat un nume de marcă pentru un smartphone pliabil – „Mate V”

de Basil Mureșan

Huawei a înregistrat un nou nume de marcă „Mate V” în Europa, în data de 3 iunie 2020. Cererea de marcă a fost înregistrată la Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (EUIPO). Toate indicațiile sunt că acesta este numele probabil al următorului telefon pliabil al producătorului chinez.

Documentul depus de Huawei clasifică marca în categoria 9 care include o gamă largă de dispozitive electronice.

Dacă se confirmă acest lucru, Huawei ar abandona numele „X” a primului său telefon pliabil Mate. Compania chineză a schimbat deja numele în acest an odată cu lansarea telefonului pliabil Huawei Mate Xs. Acest smartphone pliabil Mate Xs este disponibil și în România. Smartphone-ul rulează sistemul de operare Android 10 cu interfața EMUI 10, dar fără aplicațiile din Google Play sau serviciile Google. Doar o remarcă. Huawei Mate Xs este extrem de scump costă în jur de 11.000 lei.

Conform PhonAndroid, Huawei Mate V nu va fi un simplu succesor pentru Mate Xs. Un alt brevet depus la începutul acestui an descrie un smartphone pliabil care se pliază spre interior la fel ca Samsung Galaxy Fold. Prin urmare, ne putem imagina că, la fel ca Samsung cu smartphone-ul său pliabil, litera „V” descrie acest nou format care se pliază spre interior.

O altă teorie este aceea că Huawei se pregătește să lanseze un smartphone pliabil diferit, mai compact, care amintește mai mult de Samsung Galaxy Z Flip cu un format care de deschide pe lungime. În sfârșit, mai există, și trebuie subliniat, o ultimă posibilitate: ca marca Huawei Mate V să nu fie niciodată folosită.

Uneori, producătorii înregistrează nume de marcă fără a se implica neapărat în lansarea unui produs. De exemplu, la sfârșitul lunii ianuarie 2018, după ce a prezentat primul ecran OLED rulant pe piață, LG Electronics a înregistrat marca ROLED, doar pentru a preveni utilizarea acestui termen de către alți producători și pentru al deosebi de numele „OLED R” pentru televizoarele sale.

Este foarte bine că Huawei continuă să inoveze în smartphone-urile pliabile, în ciuda sancțiunilor SUA și a aliaților săi, care vizează în mod special compania chineză. Rămâne de văzut dacă acest viitor smartphone pliabil, fie că se numește Mate V sau altfel, va ajunge și în Europa. Acest smartphone va fi lipsit cu siguranță de aplicațiile Play Store și Google, la fel ca toate smartphone-urile noi Huawei.

Sursa foto: via androidheadlines.com

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo