luni, 16 martie 2020

Huawei anulează evenimentul de lansare pentru P40 și P40 Pro la Paris

de Basil Mureșan

Compania chineză Huawei urma să organizeze un eveniment major la sfârșitul lunii martie la Paris pentru a-și prezenta telefoanele Huawei P40 și P40 Pro. Acum se pare că gigantul tech chinez a făcut un pas înapoi în această privință. Va avea loc o lansare, dar va fi difuzată online și se va putea vedea doar pe ecranele televizoarelor, așa cum se întâmplă acum pentru toate conferințele de presă. Principalul responsabil pentru această schimbare de ultimă oră: Virusul Corona.

Franța tocmai a interzis orice adunare de peste 1.000 de oameni pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Așa că Huawei a decis să își anuleze lansarea fizică cu public a smartphone-urilor sale care urma să aibă loc la Paris. Huawei P40 și P40 Pro nu vor fi lansate oficial anul acesta în Franța, așa cum s-a întâmplat anul trecut pentru Huawei P30 și P30 Pro.

Producătorul chinez de smartphone-uri se va mulțumi cu o difuzare online a evenimentului de lansare. Richard Yu, directorul executiv al Huawei Consumer Business Group, va vorbi de la distanță, probabil în fața câtorva oameni așa cum a fost cazul în urmă cu 2 săptămâni, când a fost lansat telefonul pliabil Huawei Mate Xs și noul laptop Matebook D 14 în Europa.

Cel puțin în privința lansării de noi smartphone-uri premium, gigantul high-tech Samsung are și aici un mare avantaj. Poate fi singura companie care a lansat smartphone-uri high-end într-un eveniment public. Samsung a lansat la începutul anului la San Francisco în prezența unui numeros public, seria Galaxy S20 și smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Z Flip.

Anularea acestei conferințe de lansare pentru Huawei are loc într-un context foarte specific, conform site-ului PhonAndroid. Producătorul chinez resimte din plin criza coronavirusului și efectele sancțiunilor guvernului american, iar cifrele sale de vânzări au scăzut deja și ar putea scădea considerabil în acest an. Lipsite și de aplicațiile Google, smartphone-urile sale trebuie acum să se mulțumească cu cele disponibile în AppGallery, magazinul propriu Huawei.

Puținele aplicații găsite în prezent acolo, chiar dacă se îmbogățesc de la săptămână la săptămână, constituie un real obstacol în calea amatorilor de smartphone-uri Huawei sau Honor. Ceea ce nu este o problemă în China este o adevărată preocupare pentru Europa și pentru alte zone unde compania Huawei este prezentă pe piață.

În astfel de condiții, lansarea celor două smartphone-uri premium Huawei P40 și P40 Pro riscă să aibă loc într-un anonimat greu de digerat pentru Huawei, cel puțin în Europa.

Sursa foto:  androidpolice.com

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo