duminică, 8 decembrie 2019

Huawei nu mai folosește componente americane în smartphone-urile sale

de Basil Mureșan

Huawei nu mai utilizează nicio componentă de origine americană în smartphone-urile sale. Interzis de piața americană de către administrația Trump, producătorul chinez a reușit să scape de furnizorii săi obișnuiți, destui de mulți din Statele Unite. Huawei Mate 30 și Mate 30 Pro nu conțin acum nicio componentă produsă în SUA. Până acum Huawei a folosit și componente provenind din SUA pentru smartphone-urile sale.

Potrivit inginerilor de la Fomalhaut Techno Solutions, o companie japoneză care se ocupă de analiza componentelor și materialelor și a analiștilor financiari ai UBS, o companie financiară multinațională cu sediul în Elveția, Huawei nu mai integrează componente din Statele Unite în smartphone-urile sale. Informația a fost făcută publică de Wall Street Journal.

Astfel Huawei Mate 30 și Mate 30 Pro, cele mai noi flagship-uri ale companiei chineze, nu conțin componente americane. Experții de la Fomalhaut au demontat cele două smartphone-uri pentru a se asigura. Toate smartphone-urile Huawei lansate după luna mai 2020 ar fi în această situație. Ca amintire, Huawei P30 Pro avea aproximativ 1% din componentele de proveniență americană.

Ca detaliu, Huawei a înlocuit în special amplificatorul audio al Cirrus Logics, o companie din Texas, cu o componentă proiectată de olandezii de la NXP Semiconductors. În mod similar, producătorul nu se mai bazează pe tehnologiile Qorvo sau Skyworks, alte două companii americane, ci pe componente produse de Murata, o firmă japoneză. În cele din urmă, Huawei a renunțat la cipurile Wi-Fi și Bluetooth ale Broadcom pentru a paria pe propriile componente, conform PhonAndroid.

Huawei Mate 30 Pro a fost lansat și în Europa la un preț de aproximativ 1.100 de euro. Chiar dacă are multe caracteristici și specificații excelente nu beneficiază de serviciile Google. Google Play Store, You Tube sau Google Maps nu sunt disponibile pe seria Mate 30 și nici pe Mate 30 Pro. În acest fel, cu acest preț, o eventuală concurență cu Apple iPhone 11 sau Samsung Galaxy Note 10 pare a fi sortită eșecului.

Întrebat de Wall Street Journal, un purtător de cuvânt al Huawei a spus că firma ar prefera să lucreze cu furnizorii săi obișnuiți. „Acest lucru este imposibil din cauza deciziilor guvernului american. Nu avem de ales decât să găsim o sursă alternativă de aprovizionare din surse non-americane„, a declarat purtătorul de cuvânt. Firma se pare că a găsit alternative la tehnologiile americane, alternative care sunt deja în telefoanele sale.

Potrivit Wall Street Journal, Huawei a reușit, de asemenea, să elimine componentele și tehnologiile americane din echipamentele sale de rețea 5G. „Întreaga noastră rețea 5G este acum dezbrăcată de componente din Statele Unite. Am dori să continuăm să utilizăm componente americane. Este bine pentru industria americană. Este bine pentru Huawei. Dar asta nu depinde de noi„, a declarat John Suffolk, ofițerul principal de securitate cibernetică la Huawei.

Cu toate acestea, Huawei nu este în măsură să se descurce fără parteneriatul său cu Google și Android. Harmony OS, sistemul de operare de acasă al Huawei, nu este încă pregătit și nu poate să înlocuiască sistemul de operare Android Google pe smartphone-uri.

Sursa foto: huawei.com

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo