sâmbătă, 20 iunie 2020

Huawei va lansa pe mai multe piețe asistentul digital inteligent Celia

de Basil Mureșan

Zilele trecute, Huawei a dezvăluit că rivalul său pentru Google Assistant și ceilalți asistenți inteligenți de pe piață, Celia, este acum disponibil în India, cel puțin parțial. Asistentul virtual va alimenta acum aspecte ale aplicației de asistență Huawei, ajutând clienții să obțină ajutor cu produsele lor Huawei.

Pentru a fi clar, acest lucru nu va acționa ca înlocuitor pentru asistentul Google. Celia va funcționa doar ca aspect al aplicației de asistență, precum și pe versiunea indiană a site-ului de asistență pentru consumatori Huawei. Totuși, se pare că Huawei aduce încet, dar sigur, asistentul inteligent Celia în masă pentru a fi folosit pe toate telefoanele compatibile.

Conform AndroidAuthority, Huawei va lansa noul asistent digital la telefoanele sale printr-o actualizare OTA (Over-the-Air). Cu toate acestea, compania nu a distribuit o cronologie specifică pentru asta. Asistentul va răspunde la fraza de trezire „Hei, Celia”, iar utilizatorii vor putea să trezească asistentul inteligent și apăsând și ținând apăsat butonul de pornire de pe telefoanele lor Huawei.

Deci avem acum Google Assistant de la Google, Bixby de la Samsung, Siri de la Apple, Cortana la Microsoft, Alexa de la Amazon și Celia de la Huawei. Celia a fost menționat pentru prima dată anul trecut. La acea vreme, Alex Huang, directorul diviziei de consumatori Huawei din Franța, a declarat presei franceze că Celia este versiunea globală a asistentului personal existent în China, numit Xiaoyi. Versiunea chineză a asistentului este utilizată în prezent în difuzorul inteligent AI Cube al Huawei, precum și la telefoanele pe care compania le vinde în China.

Smartphone-ul Huawei P40 a fost preîncărcat cu Celia și este implicit motorul de căutare din browserul Huawei pentru toate întrebările de căutare. Huawei a inițiat anterior un parteneriat exclusiv cu Qwant – motorul de căutare rival al Google în Europa – pentru dezvoltarea asistentului personal digital Celia. Noul asistent AI se bazează pe motorul de căutare Qwant pentru a răspunde la întrebările puse telefonului Huawei P40 în Europa.

Compania Huawei este în continuare supusă interdicției comerciale din SUA, care o împiedică să facă afaceri cu multe companii americane. Acesta este motivul pentru care telefoanele Huawei nu folosesc multe din serviciile importante Google Mobile, inclusiv Google Assistant.

Deocamdată, Celia poate vorbi și înțelege engleza, franceza și spaniola. Va lansat inițial în Marea Britanie, Franța, Spania, Chile, Mexic și Columbia. Asistentul Huawei va putea face lucruri precum apeluri, trimite mesaje text, seta mementouri de calendar, traduce, reda muzică, verifica vremea și multe altele.

De asemenea, este echipat cu capabilități de viziune AI de tip Google Lens. De exemplu, poate scana un măr și îți poate spune numărul de calorii pe care le consumi. De asemenea, poate ajuta utilizatorii în timp ce cumpără online scanând imagini și găsind produse similare la vânzare.

Huawei spune că va adăuga mai multe funcții asistentului Celia și își va extinde disponibilitatea pe diferite piețe în timp util. Celia va apărea și pe alte dispozitive Huawei, precum difuzoare, televizoare și alte dispozitive în viitor.

Sursa foto: via itigic.com

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo