vineri, 23 decembrie 2022

i.safe IS540.1: primul smartphone rezistent la explozie a fost prezentat

de Valentin Iacob

Compania i.safe Mobile a prezentat ceea ce spune că este primul smartphone 5G, care nu numai că este ideal pentru utilizare în aer liber în medii dure, dar ar trebui chiar să poată supraviețui exploziilor. Cu toate acestea, dispozitivul ar trebui să funcționeze ca un smartphone normal.

Potrivit Qualcomm, i.safe Mobile IS540.1 este un smartphone deosebit de protejat, cu sistemul de operare Android 12 la bord și oferă echipamente hardware moderne și de ultimă generație, inclusiv suport 5G, dar poate fi folosit și în medii cu risc ridicat de explozie.

În mod specific, dispozitivul este potrivit pentru utilizare în medii în condițiile standardului ATEX/IECEx 1/21, potrivit site-ului WinFuture.Adică i.safe IS540.1 este certificat pentru utilizare în zone în care atmosfera conține gaze explozive. Prin urmare, smartphone-ul ar trebui să rămână funcțional chiar dacă gazele sau alte substanțe se aprind și generează o explozie ulterioară.

Aceasta înseamnă că i.safe Mobile IS540.1 poate fi folosit și în industria petrochimică sau pe platforme petroliere. Interiorul telefonului i.safe IS540.1 dispune de cea mai recentă tehnologie pentru smartphone-uri de gamă medie. În față este un LCD cu diagonalade 6 inch (15,24 centimetri) și rezoluție Full HD. Sub capotă telefonul are un procesor Qualcomm QCM6490 de 2 GHz și un modem 5G integrat. Acesta este însoțit de8GB de memorie RAM și 128GB de stocare.Aceasta din urmă poate fi extinsă prin intermediul unui prin unui card MicroSD. Din ce vedem nu este la nivelul nici măcar a lui Samsung Galaxy A53.

Pe spate, smartphone-ul i.safe Mobile are o cameră de 48 megapixelicu autofocus, în timp ce o cameră de 5MP este integrată în față. Bateria primului smartphone oficial rezistent la explozie poate fi înlocuită dacă este necesar. Acumulatorul are o capacitate de 4.400 mAh și poate fi încărcat folosind un port USB Tip-C sau pinii metalici de pe carcasă într-o stație de încărcare . Qualcomm și i.safe Mobile nu au publicat momentan informații despre prețul dispozitivului și nici despre disponibilitate.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo