marți, 9 iulie 2024

Începe mobilarea noului Spital de Oncologie

de Valentin Iacob

Astăzi începe livrarea mobilierului și a aparaturii medicale pentru noul spital de oncologie din Arad – anunță președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca!

Spitalul de Oncologie Arad, una dintre cele mai importante investiții din sistemul de sănătate arădean, își completează dotările cu echipamente esențiale pentru îngrijirea pacienților. Începând de astăzi, spitalul va beneficia de un defibrilator nou. Dotarea cu aparatură și echipamente va continua zilele următoare, 53 de paturi noi și alte aparate necesare actului medical fiind așteptate să sosească.

Spitalul a fost construit de Consiliul Județean Arad cu o finanțare de 13 milioane de lei accesată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), cofinanțarea de trei milioane de lei fiind asigurată de Consiliul Județean Arad.

Spitalul, care are o suprafață desfășurată de aproximativ 3.500 de metri pătrați, 50 de paturi pentru spitalizare continuă și trei paturi pentru spitalizare de zi, va funcționa ca secție oncologică a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU). Această unitate era absolut necesară, având în vedere că vechea clădire în care funcționează încă Secția Oncologie este retrocedată. În județ sunt în evidență aproximativ 14.500 de pacienți oncologici, Aradul fiind unul dintre județele cu cea mai mare rată de îmbolnăvire din țară. Cu aceste dotări, darea în folosință a spitalului este tot mai aproape.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a declarat:

„Spitalul nou trebuie să aibă și mobilier nou și aparatură modernă! Continuăm să investim în modernizarea și dotarea spitalului, ca arădenii să se poată trata în condiții bune cât mai aproape de casă, fără să plece în alte județe.”

Consiliul Județean a depus și un proiect cu finanțare europeană pentru îmbunătățirea serviciilor oncologice, care constă în cumpărarea de aparatură pentru asigurarea unor servicii care astăzi sunt accesibile arădenilor doar în alte județe.

Distribuie articolul
Contrapunct News Logo